

Heerlijk vulkanisch wit. Ontdekt tijdens tijdens onze studie naar vulkanische wijnen. Een prachtige wijn van het inheemse Italiaanse druivenras Falanghina. Één van de vele die Italië rijk is. Het land kent namelijk honderden druivenrassen, waarvan veel inheemse rassen.


Proefnotitie: Il Poggio Falanghina del Sannio
Exotisch en gelaagd bouquet met gegrilde ananas, gele pruim, acaciabloesem en een rokerig vulkanisch karakter. Rijk, diep en krachtig van smaak met enorme punch en lengte. Vol gele pruim, mango, perzik en Golden Delicious appel. Lekker vettig met mooi fris zuur, krijtachtige grip en een rokerige, stenige afdronk.
Weelderige powerhouse Falanghina met rokerige mineralen.
100% Falanghina. 14% alc.
Lekker bij pasta vongole, linguine met krab en citroen gevuld met tonijncrème.
Falanghina
Falanghina is een druif met een rijke geschiedenis. Kenners vermoeden dat de autochtone druif aan de basis stond van de Vinum Falernum, een ongekend populaire wijn onder de Romeinen. Vandaag de dag bedraagt de aanplant van de druif nog slechts 3.000 hectare, waarvan ruim 90% in Campanië. De beste wijnen worden geproduceerd in de herkomstbenaming Falanghina del Sannio D.O.P., zo ook deze wijn van wijnhuis Il Poggio.
Il Poggio
Poggio betekent letterlijk 'heuvel' of hooggelegen plek en dat is precies waar het huis Il Poggio zich bevindt: op een heuvel 300 meter boven zeeniveau aan de voet van het Taburno gebergte in Campanië. Het zijn de broers Carmine en Marco die momenteel de leiding hebben over dit prestigieuze wijnhuis. Al sinds 1760 is de familie actief in de landbouw, maar pas vanaf de 20e eeuw zijn ze zich gaan richten op de wijnbouw. Ze werken uitsluitend met inheemse druivenrassen die erg goed uitpakken in het gunstige klimaat waar het overdag warm is, 's nachts goed afkoelt en waar precies de juiste hoeveelheid regen valt.
Vulkanisch
De hoofdstad van Campanië is Napels en in het gebied ligt ook één van de bekendste vulkanen: de Vesuvius. Dankzij de vulkanen Vesuvius en Camp Flegrei is in het hele gebied vulkanisch gesteente te vinden. En die bodem zorgt voor iets unieks in de wijnen. Proef het zelf!