

Met de intrede van de herfst is het ook weer tijd om warme en stevige gerechten op tafel te zetten. Bent u nog op zoek naar inspiratie? Lees dan snel verder, want wij hebben heerlijke herfstgerechten mét bijpassende wijnen voor u op een rijtje gezet. Proef de herfst met deze lekkere recepten!
Wildgerechten, zoals hertenbiefstuk en eendenborst
Als u een wildgerecht bereidt wilt u vanzelfsprekend ook genieten van een lekkere, bijpassende wijn. De term ‘wild’ is te onderscheiden in twee hoofdcategorieën: wild met veren en wild met haren. Wild met veren betreft het gevogelte, zoals patrijs, fazant, duif en parelhoen. Deze gerechten vragen om zachtere en elegantere wijnen. Wild met haren betreft juist viervoeters, zoals hert, ree, wildzwijn en haas. Dit is een categorie vlees met een meer krachtige en uitgesproken smaak. Bij deze stevige smaken past dan ook een krachtige, stevige wijn.
- Recept: hert met paddenstoelen en truffelsaus
- Recept: eendenborst met champignons
- Recept: wildstoof van ree
- Recept: gehaktbrood met gegrilde groenten
- Recept: wildstoof met pasta
Zeebaars met kappertjessalsa
Zeebaars is een delicaat visje met een milde smaak, die makkelijk te bereiden is en ook nog eens uitstekend smaakt. Dit recept past perfect bij fijne en delicate witte wijnen, zoals deze elegante Chablis uit de Bourgogne. Bekijk het recept voor zeebaars met kappertjessalsa.
Pompoen-aubergine ovenschotel met gorgonzola
Pompoen en aubergine zijn echte typische herfstgroenten die dit seizoen zeker niet mogen ontbreken in uw keuken. Wilt u liever een uitgebreidere maaltijd? Serveer de pompoen-aubergine ovenschotel dan met zilvervlies- of notenrijst. Een wijn die heerlijk bij het weeïge van pompoen smaakt en een mooie aanvulling daarop is, is Godello uit Monterrei, Spanje. Deze Spaanse witte wijn is interessant vanwege de heerlijke balans tussen gul citrusfruit, frisse zuren en pittige kruiden. Bekijk het recept voor deze ovenschotel.