- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasCabernet Sauvignon
- HerkomstAmerika, Californië
Met een lekkere vleug vanille
-
Biefstuk
-
Eend
-
Gestoofd vlees
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Amerika |
Druivenras | Cabernet Sauvignon |
Regio | Californië |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2018 |
Alcoholgehalte | 13.50 |
Houtrijping | 3 maanden |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2025 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8719418007687 |
Art.nr. | 671018 |
awards | |

Nieuwe Wereld wijn uit Californië heeft inmiddels zijn plek op de wijnmarkt helemaal veroverd. De wijnstreek vormt dan ook het hart van de Amerikaanse wijnbouw, want maar liefst 90% van de geproduceerde wijn uit Amerika komt uit Californië. Een wijnregio met over het algemeen een heet en warm klimaat, maar die ook door zijn enorme oppervlakte nog verschillen in klimaat laat zien. Het voordeel is dat vele druivensoorten hier tot hun recht kunnen komen, waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Zinfandel, Pinot Noir en Chardonnay. Californische wijn is meestal stevig van smaak en bevatten veel rijke fruitaroma's en gemiddelde zuren.
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon is een natuurlijke kruising tussen de Cabernet Franc en Sauvignon Blanc druif die in de 17e eeuw in Bordeaux ontstond. Inmiddels is het de meest aangeplante druif ter wereld! Dit komt omdat Cabernet Sauvignon in verschillende klimaten op zijn plek is. Daardoor kent de druif ook verschillende stijlen. De meest voorkomende stijl is te herkennen aan het vele fruit en de stevige body. Naast Frankrijk vind je hem veel in Nieuwe Wereld wijnlanden, zoals Chili, de Verenigde Staten en Australië.

Cabernet Sauvignon kom je overal ter wereld tegen en brengt krachtige en stevige rode wijn met aroma's van zwarte bessen of cassis. Verder beschikt een wijn van Cabernet Sauvignon vaak ook over een uitstekend bewaarpotentieel. In elke regio laat de druif weer net een andere kant van zichzelf zien en daarom zo interessant om te blijven ontdekken...

Cabernet Sauvignon is stevig van smaak en vraagt daarom ook om een stevig gerecht, zoals een mooi stuk biefstuk of entrecote. Een prachtige combinatie waarbij de wijn én het vlees nog beter tot hun recht komen. Zelf ook gemakkelijk wijn & spijs combinaties maken? Wij helpen u graag en hebben de beste combinaties voor u op een rij gezet.