2017 | Italië, Puglia

Black Chocolate di Montebello ‘Appassimento’

Een speciale Black Label cuvée van de rijkste druiven van de oogst. Gemaakt met de Appassimento methode en rijk en roomzacht van smaak met pruim, kers, mokka en chocola. Onweerstaanbaar lekker! 

  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivensoort
    Merlot, Negroamaro, Nero di Troia, Primitivo
  • herkomst
    Italië, Puglia
11,99
Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Bespaar met Wijnbeurs Plus
    Word Wijnbeurs Plus klant en profiteer van altijd gratis verzending vanaf 6 flessen.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Proeft als een vloeibare reep chocolade

Diep donker mahonie rood/bruin. Boordevol geurige donkere pruimen, blauwe bessen en zwarte kersen met een toefje mokka en karamel. Krachtig en rijk van smaak vol romige chocolade en sappige donkere vruchten. Roomzacht en eindeloos lang. Verleidelijk glas majestueuze ‘Black Chocolate’ rijkdom, waar je van blíjft nippen! 30% Primitivo, 30% Negroamaro, 20% Nero di Troia, 20% Merlot, 14% alc. Lekker bij rijke stoofpotjes, kapucijners met spek en stroop, hert met cranberry saus, stoofpot van wildzwijn of bij een toetje van chocolaa. Nu van genieten tot 2025.
  • Biefstuk
  • Hert
  • Gestoofd vlees
  • Chocolade desserts
Specificaties
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivensoortMerlot, Negroamaro, Nero di Troia, Primitivo
RegioPuglia
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Jaargang2017
Alcoholgehalte14.00
ClassificatieIGT Puglia
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2025
AllergenenBevat sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8719418009551
Art.nr.618497
Reviews
Black-Chocolate-di-Montebello-‘Appassimento’
"Onweerstaanbaar lekker met 'Black Chocolate' rijkdom"

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Montebello in de Benelux, is er een speciale Black Label Cuvée geselecteerd van de rijkste druiven van de oogst. Gemaakt volgens de tijdrovende, oeroude Appassimento methode en vernoemd naar zijn bijzondere karakter: Black Chocolate. Maar wat is Appassimento eigenlijk? Dit is een speciale manier van wijnmaken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment te plukken.

Appassimento

De handgeplukte trossen laat men vervolgens drogen in kratten die worden opgestapeld in de ‘frutaio‘. Dit is een ‘droogzolder’ met meerdere luiken in het dak, waar de wind gemakkelijk doorheen kan waaien. Wat er hier aan water uit de druiven verdampt, komt er aan concentraat van fruitsuiker en aroma’s bij. De Italiaanse wijn die ervan wordt gemaakt, rijpt vervolgens 6 maanden lang deels op eikenhouten vaten, met daarna nog een vol jaar rijping op fles. Vandaar dat deze Black Chocolate Appassimento uit 2017, nu pas uit de kelder is vrijgegeven. Smaakt als een vloeibare reep chocolade van Verkade. 

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven