Bavette

Recept BavetteRecept Bavette

Voor 6 personen

  • 1000 gram bavette
  • Bosje tijm
  • Klontje boter
  • Olijfolie
  • Peper

Bereiding

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen door de bavette een uur van tevoren buiten de koelkast te leggen.
  2. Kruid beide kanten van de bavette met wat peper en zout.
  3. Bak het vlees in een koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie en een klontje boter.
  4. Bak per kant ongeveer 3 minuten.
  5. Meng ondertussen 50 ml olijfolie met fijngesneden tijm.
  6. Als de bavette is dichtgeschroeid, laat je het stuk vlees ongeveer 10 minuten rusten in een oven op 100 graden.
  7. Maak het geheel af met de mix van olijfolie en tijm.
  8. Snijd het vlees op de draad in plakjes. Serveer er roseval aardappelen, krieltjes of zelfgemaakte friet bij en een lekkere (groene) salade, zoals een mix van sla melange, komkommer, tomaat en rode ui.

Ben je nog op zoek naar een ander bijgerecht? Paddenstoelen gaan uitstekend samen met de Barbera d’Asti door het kruidige, truffelachtige karakter van de wijn. Denk aan een lekkere paddenstoelenrisotto.

Naar boven