- SmaakprofielLicht, fris & strak
- DruivenrasSauvignon Blanc, Verdejo
- HerkomstSpanje
Verkwikkend fris van smaak
-
Kabeljauw
-
Garnalen
-
Tapas
Wijnsoort | Witte Wijn |
---|---|
Land | Spanje |
Druivenras | Sauvignon Blanc, Verdejo |
Smaakprofiel | Licht, fris & strak |
Alcoholgehalte | 12,5 % |
Jaargang | 2019 |
Serveertemperatuur | 7-10 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2022 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Schroefdop |
EAN-nummer | 68412419001327 |
Art.nr. | 625039 |

Verdejo is één van de witte sterren van Spanje. Verdejo is afgeleid van het woord 'verde' dat 'groen' in het Spaans is. Hoewel Rueda de thuishaven van Verdejo is, laat de druif buiten dit gebied ook prachtige resultaten zien: zowel als 100% Verdejo of in een blend met bijvoorbeeld Sauvignon Blanc of met Viura. Een Spaanse witte wijn met een aromatisch karakter met frisse zuren en aroma's van citrusfruit, appel, peer, meloen en perzik. Wanneer Verdejo wijn in houten vaten rijpt, ontstaat er een volle en rijke variant met een vleugje honing en noten.
Verdejo wijn
Verdejo staat nu dus bekend om zijn frisse smaak, maar die was vroeger ver te zoeken. Wijnboeren uit Rueda zagen er toen waarschijnlijk weinig potentie in en daarnaast was er ook weinig concurrentie vanuit andere wijngebieden. Zonde, want juist deze druif is goed bestand tegen de droogte en gedijt goed op arme bodems. Gelukkig waren daar een aantal ambitieuze wijnboeren die de schouders eronder hebben gezet en van de Verdejo druif een succes hebben gemaakt. Sindsdien is Verdejo niet meer weg te denken uit de wijnwereld.

Onze Spaanse wijnen van Barón de Lión blinken uit in hun prijs-kwaliteitverhouding. En voor iedere smaak zit er iets bij: voor de liefhebbers van krachtig rood hebben we een stevige Gran Reserva. Houdt u van zachte en romige wijn? Probeer dan zeker de Reserva of de Merlot. En de Chardonnay biedt een zacht en vol glas witte wijn. Ontdek ze allemaal...

Extra genieten van deze verfrissende wijn? Ga dan voor een stukje vis. Bijvoorbeeld witvis zoals kabeljauw of zeevruchten zoals garnalen. Of organiseer een tapasavond waarin vis een grote rol speelt. Denk aan garnalenspiesjes, inktvisringetjes, ansjovis en venusschelpen.