Barón de Lión Cava Brut
- SmaakprofielLicht, fris & strak
- DruivenrasMacabeo, Perellada, Xarel-lo
- HerkomstSpanje, Penedès
Energiek bruisend en verfrissend van smaak
- Gamba
- Zalm
- Gerookte vis
Wijnsoort | Schuimwijn |
---|---|
Land | Spanje |
Druivenras | Macabeo, Perellada, Xarel-lo |
Regio | Penedès |
Smaakprofiel | Licht, fris & strak |
Alcoholgehalte | 11.5 % |
Classificatie | DO Cava |
Serveertemperatuur | 6-8 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2028 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8420209045176 |
Artikelnummer | K200815 |
Awards | |
Cava is het Spaanse antwoord op de beroemde Champagne wijn uit het noorden Frankrijk. Ook bij Cava wijn maakt men gebruik van de método tradicional, oftewel de méthode traditionelle. Hierbij vindt er een tweede vergisting op fles plaats. Hier dankt de Spaanse schuimwijn dan ook zijn fijne en lang aanhoudende mousse aan. Hoewel het proces op dezelfde manier verloopt, zijn er wel degelijk verschillen te benoemen.
Cava Brut
Zo is de druivensamenstelling anders: voor Cava wijn wordt meestal een blend van de inheemse druiven Macabeo, Parellada en Xarel-lo gebruikt. Penedès, ten westen van Barcelona, vormt het hart van de Cava productie. Deze regio kent een warm klimaat en daarom smaakt Cava iets milder en bevat minder zuren dan Champagne waar er een koel klimaat heerst. Tot slot: Cava is een betaalbaar alternatief voor Champagne. Binnen Cava zijn er zeven categorieën die aangeven hoe droog of zoet de wijn, waarbij Cava Brut als een droge mousserende wijn kan worden bestempeld.
SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD