• Baica-Barricado-(Organic)
2016 | Spanje, Jumilla

Baica Barricado (Organic)

Van deze zwoelkruidige biologische Spaanse rode wijn worden slechts 4.000 flessen gemaakt. De druiven komen van 45 jaar oude stokken en zijn met de hand geplukt en gevinifieerd. Beloond met goud!

  • Smaakprofiel
    Stevig, zacht & romig
  • Druivensoort
    Monastrell
  • herkomst
    Spanje, Jumilla
Normale prijs 11,49 Speciale prijs 8,99
Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Bespaar met Wijnbeurs Plus
    Word Wijnbeurs Plus klant en profiteer van altijd gratis verzending vanaf 6 flessen.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

6 maanden gerijpt op Frans + Amerikaans eiken

"Diepe kersenrode kleur. Kruidige geconcentreerde neus met romig bosfruit zoals wilde aardbei, volrijpe kersen, krentjes en pruimen. 6 maanden lagering in nieuw Frans en Amerikaans eiken geeft een geurig vleugje vanille en ceder. Met een diepe smaak van rijp rood fruit, zoethout, een vleugje peper en een hint bloemen en een zinderend lange afdronk. 85% Monastrell, 10% Syrah, 5% Garnacha. 14% alc. Lekker bij gegrilde vleesgerechten en kruidige rijstschotels. Nu op dronk tot 2021."
  • Biefstuk
  • Eend
  • Gestoofd vlees
Specificaties
ProductnaamBaica Barricado (Organic)
WijnsoortRode Wijn, Biologische Wijn
LandSpanje
DruivensoortMonastrell
RegioJumilla
SmaakprofielStevig, zacht & romig
Alcoholgehalte14.00
Jaargang2016
Houtrijping6 maanden
ClassificatieDO Jumilla
Serveertemperatuur16-18
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2021
AllergenenBevat sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer28437016230057
Art.nr.624476
awards
  • Baica-Barricado-(Organic)
Reviews
Baica-Barricado-(Organic)
“Zwoelkruidig biologische Spaanse rode wijn”

De Spaanse regio Jumilla ligt in het zuidoosten van Spanje, waar de wijngaarden in het zonovergoten klimaat groeien op ongeveer 550 meter boven zeeniveau. De hoogte zorgt voor een koel briesje en een groot verschil tussen dag en nachttemperatuur. Dit geeft een langzaam rijpingsproces met geconcentreerde druiven als resultaat. De grond is rijk aan kalk en laat zich goed doordringen met water, waardoor de stokken in periodes van droogte voldoende vocht krijgen. Want het is er droog met 3000 zonuren per jaar en slechts een klein beetje regen!

Baica Barrica

De bevlogen wijnmaker Lorenzo Baica maakt slechts 4000 flessen van deze bijzondere wijn! De Monastrell-druif is belangrijk voor de familie en wordt al generaties lang gecultiveerd. De grond van kalk zorgt voor een prachtige frisheid en concentratie. En de oude stokken van 45 jaar geven slechts enkele trossen zeer geconcentreerd fruit. Om alleen het beste fruit te selecteren, wordt er met de hand geplukt. Zeer bijzondere wijn, biologisch geproduceerd, met 90 punten van WineSpectator en een gouden medaille van Gilbert & Gaillard.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven