Baica Barricado Monastrell (Organic)
- SmaakprofielStevig, zacht & romig
- DruivenrasSyrah, Garnacha, Monastrell
- HerkomstSpanje, Jumilla
Vol rijp rood fruit
-
Lamsbout
-
Gegrild vlees
-
Ratatouille
Wijnsoort | Rode Wijn, Biologische Wijn |
---|---|
Land | Spanje |
Druivenras | Syrah, Garnacha, Monastrell |
Regio | Jumilla |
Smaakprofiel | Stevig, zacht & romig |
Jaargang | 2018 |
Alcoholgehalte | 14.00 |
Classificatie | DO Jumilla |
Houtrijping | 5 maanden |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2024 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8719418017952 |
Art.nr. | 624478 |
awards | |

De Spaanse regio Jumilla ligt in het zuidoosten van Spanje, waar de wijngaarden in het zonovergoten klimaat groeien op ongeveer 550 meter boven zeeniveau. De hoogte zorgt voor een koel briesje en een groot verschil tussen dag en nachttemperatuur. Dit geeft een langzaam rijpingsproces met geconcentreerde druiven als resultaat. De grond is rijk aan kalk en laat zich goed doordringen met water, waardoor de stokken in periodes van droogte voldoende vocht krijgen. Want het is er droog met 3000 zonuren per jaar en slechts een klein beetje regen!
Biologische Spaanse wijn
De bevlogen wijnmaker Lorenzo Baica maakt slechts 4000 flessen van deze bijzondere biologische wijn! De Monastrell druif is belangrijk voor de familie en wordt al generaties lang gecultiveerd. De grond van kalk zorgt voor een prachtige frisheid en concentratie. En de oude stokken van 45 jaar geven slechts enkele trossen zeer geconcentreerd fruit. Om alleen het beste fruit te selecteren, wordt er met de hand geplukt. Zeer bijzondere Spaanse rode wijn, biologisch geproduceerd en bekroond met een gouden medaille van Gilbert & Gaillard.

Export director Lorenzo Bano vertelt met trots: ''Deze biologische wijn is gemaakt van 100% Monastrell van oude wijnstokken van percelen in ‘Las Royalizas’ en ‘Hoyica las Liebres’. Ik houd van deze regio vanwege zijn eigenschappen om een unieke Spaanse wijn te maken. Met ideale bodems van kalksteen, zand en stenen die zorgen dat het vocht in dit droge bijna woestijnachtige klimaat behouden wordt." Neem de proef op de som...

De zwoele en kruidige aroma's van deze Spaanse rode wijn gaan heel mooi samen met kruiden, zoals tijm en knoflook. Een aanrader is een schaal vol Provencaalse groenten, rijst en kruiden, een ratatouille of langzaam gegaard lamsvlees. En uiteraard is gegrild vlees ook een uitstekende optie. Meer wijn & spijs inspiratie ontdekken? Bekijk ons overzicht.