De Sangiovese druif heeft weer als koningsdruif van Italië bewezen in deze uitstekende Riserva wijn: rijk gekruid van smaak met romig rijp fruit en donkere chocolade. Heerlijk bij een stukje brokkelkaas.
- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivensoortSangiovese
- herkomstItalië, Emilia-Romagna
Heerlijk bij geroosterd vlees en oude kaas
Jaargang | 2016 |
---|---|
Wijnsoort | Rode Wijn |
Land | Italië |
Druivensoort | Sangiovese |
Regio | Emilia-Romagna |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Alcoholgehalte | 13.00 |
Houtrijping | 6 maanden |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Serveertip | Paëlla |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2023 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
Zuurtegraad | 3,4 g/l |
EAN-nummer | 8711709541467 |
Art.nr. | 616586 |
awards | |
Sangiovese is een ontzettend veelzijdige blauwe druif die in heel Italië staat aangeplant, maar vooral in Toscane, Campanië en Umbrië bijzonder goed vertegenwoordigd is. Tot twintig jaar geleden stelde de druif nog niet zo veel voor qua kwaliteit, maar gelukkig hebben de Italiaanse wijnboeren de druif herontdekt. 100% Sangiovese of geblend met lokale of internationale druivenrassen, zoals Cabernet Sauvignon, Canaiolo en Mamolo... Sangiovese heeft zich bewezen als een druif met enorm veel potentie. Denk alleen al aan Brunello di Montalcino, Rosso di Montepulciano of Chianti.
Sangiovese
Sangiovese wijn is te herkennen in twee soorten stijlen: de traditionele met kruidige aroma's en hoge zuren en de moderne met vanille aroma's en soepelere zuren. Bij allebei de stijlen blijkt wel dat de houtlagering voor fantastische resultaten zorgt. Hier dankt de Italiaanse rode wijn ook zijn pittige tannines en frisse zuren aan. Het zijn dan ook uitstekende bewaarwijnen die gerust 5 of meer jaar bewaard kunnen worden.

Stevig, romig en fruitrijk met aroma's van kers, pruim, rozen en Italiaanse kruiden. Geen wonder dat er zoveel wijnliefhebbers dol zijn op de Sangiovese druif én dat er enorm veel klassewijnen van worden gemaakt in heel Italië. Denk aan Brunello di Montalcino of Chianti! Ontdekken wat Sangiovese nog meer te bieden heeft?

Wat drink je bij Sangiovese? Het antwoord is simpel: heerlijk bij Italiaanse gerechten, zoals pasta, lasagne en risotto. Maar ook bij gegrild of gebraden vlees of een stukje brokkelkaas. We hebben nog meer lekkere wijn en spijs combinaties voor u op een rij gezet!