• Aurelia-Riserva-Sangiovese-
2015 | Italië, Emilia-Romagna

Aurelia Riserva Sangiovese

Waardering:
66% of 100

Deze uitstekende Sangiovese Riserva is de terechte winnaar van een zilveren medaille door de complexe smaak vol zwart fruit, chocola en Italiaanse kruiden. Komt perfect tot zijn recht bij geroosterd vlees.

  • Smaakprofiel
    Stevig, zacht & romig
  • Druivensoort
    Sangiovese
  • herkomst
    Italië, Emilia-Romagna
Normale prijs 11,99 Speciale prijs 6,49
Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Word lid en bespaar
    Word lid en bespaar €0,50 per fles. Premium leden profiteren van altijd gratis verzending.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews 10
Proefnotitie

Heerlijk bij geroosterd vlees en oude kaas

Diep warm donkerrood met de stevige kern van een topjaar. Zwoelkruidig en fruitrijk van geur vol zwarte kersen, olijf, confiture en specerijen, zéér aantrekkelijk. Goed complex en mondvullend breed van smaak met rode bessen, zwarte kersen, donkere chocolade en Italiaanse kruiden. Uitstekende Sangiovese Riserva met body en molligheid. Heerlijk bij geroosterd vlees en oude brokkelkazen. 100% Sangiovese. 13% alc. 6 maanden gerijpt op eiken. Nu van genieten tot 2022.
Specificaties
Art.nr.616585
Jaargang2015
LandItalië
RegioEmilia-Romagna
DruivensoortSangiovese
SmaakprofielStevig, zacht & romig
Houtrijping6
Serveertiposso bucco
AfsluitingKurk
Alcoholgehalte13.00
Serveertemperatuur17
restsuiker-suikergehalte0,5
Zuurtegraad3,7
WijnsoortRode Wijn
EAN-nummer8711710000000
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2022
AllergenenBevat Sulfieten
awards
  • Aurelia-Riserva-Sangiovese-
Reviews 10
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
“Uitstekende en mollige Sangiovese Riserva met body”

De Sangiovese druif is een Italiaanse rode druivensoort die vooral in de appellation Chianti bijzonder goed vertegenwoordigd is: zo‘n 70 tot 80 procent van de wijngaarden is met de Sangiovese druivenstok aangeplant. De druif heeft een verrassende geschiedenis. Hij is ontstaan uit een kruising van de Ciliegiolo druif en de Calabrese di Montenuovo. De laatste is niet afkomstig uit Toscane, maar is ontstaan in de heuvels ten westen van Napels. Dit is zeer bijzonder, omdat er maar een klein aantal van deze ranken zijn die op deze vulkanische ondergrond hun oorsprong hebben.

De druif is bijzonder gevoelig voor klimatologische omstandigheden en terroir. Wat voor wijn er uiteindelijk ontstaat, is dus volledig daarvan afhankelijk. Sangiovese wijnen zijn soepel, geurig en fruitig en veelal van grote kwaliteit. De jonge wijnen hebben veel fruit, een hoge zuurgraad en redelijk wat tannines. Als de wijnmaker besluit om de wijn op hout te rijpen, geeft dat het sap nuances van karamel, gekonfijt fruit en aardse en rokerigheid. De Sangiovese is zeer geschikt voor assemblage-wijnen. Vooral door de combinatie met Cabernet Sauvignon, Canaiolo en Mamolo worden bijzonder goede wijnen geproduceerd. Een typische Sangiovese wijn heeft een kruidige geur met tijm, bittere kersen, viooltjes en vers gesneden tomaten. 

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven