2019 | Spanje, Valencia
Atance 'Cuveé No 1' Merseguera-Malvasia (Organic)
- SmaakprofielIntens, rijk & complex
- DruivenrasMalvasia, Merseguera
- HerkomstSpanje, Valencia
Normale prijs 11,99 Speciale prijs 7,99
Proefnotitie
Specificaties
Reviews 2
Proefnotitie
Uit een hooggelegen wijngaard
Vitaal blinkend goudgeel. Aantrekkelijke geur van Jonagold appel en gele bloesem met een vleugje wilde kruiden. Breed en rijk van smaak vol sappige appel, ananas en zoete gele pompelmoes met goed extract en de frisheid van hooggelegen wijngaarden. Lange, licht ziltige finale. Bourgondische dinerwijn met body en lengte. 76% Merseguera, 24% Malvasía Adriática aangeplant op 840 meter hoogte. Volledig met de hand geoogst. 13% alc. Lekker bij gerookte vis, paella en Ibericoham. Nu van genieten tot 2025.
-
Gerookte vis
-
Paëlla
-
Rauwe ham
Specificaties
Wijnsoort | Witte Wijn, Biologische Wijn, Veganistische wijn |
---|---|
Land | Spanje |
Druivenras | Malvasia, Merseguera |
Regio | Valencia |
Smaakprofiel | Intens, rijk & complex |
Jaargang | 2019 |
Alcoholgehalte | 13.00 |
Classificatie | DO Valencia |
Serveertemperatuur | 10-13 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2025 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 18437006252963 |
Art.nr. | 627649 |
awards | |
Reviews 2

"Bourgondische dinerwijn met body en lengte"
Bodega Mustiguillo is één van de 34 producenten die hoort tot de Grandes Pagos de España. Het hoogst haalbare voor Spaanse wijnproducenten en vergelijkbaar met het Franse Grand Cru systeem. De bodega wordt door de internationale pers gerekend tot de top 100 beste wijnproducenten ter wereld. Risky Grapes is hun nieuwe project, waarbij het doel is om topwijnen te maken van inheemse druivenrassen, zoals Merseguera, Bobal en Malvasía Adriática. En dat is ze met deze Spaanse witte wijn zeker gelukt! Zo kende Robert Parker al 90/100 punten toe aan deze biologische wijn.
SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen


VAN DE WIJNMAKER
Merseguera is
lastig om op het juiste moment te oogsten, omdat de druif snel te rijp wordt. Daarom perfect voor het Risky Grapes project van Bodega
Mustiguillo, waarbij er topwijnen van inheemse druiven worden gemaakt. De ervaren wijnmaker Toni Sarríon slaagde er in om op het juiste moment te oogsten. Omdat de druiven op 840
m hoogte staan aangeplant, behouden ze hun frisheid, waardoor zijn wijn de juiste spanning heeft.