2020 | Italië | Puglia

Apassionata Appassimento Limited Edition

  • Apassionata Appassimento Limited Edition
Opslaan

Deze weelderig rijke en satijnzachte Appassimento doet denken aan de stijl van Amarone, maar is wat minder zwaar. Bekroond met maar liefst 98/99 punten!

Bekijk de proefnotitie(s)
  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivenras
    Malvasia, Negroamaro, Primitivo
  • Herkomst
    Italië, Puglia
Normale prijs 11,99 Speciale prijs 8,99
U bespaart
53,94 (Per doos van 6)
Dit product is niet op voorraad
Proefnotitie
Specificaties
Reviews

Met een satijnzachte smaak

Diep donkerrood met trage tranen aan het glas. Weelderig, breed uitwaaierend bouquet van zoet donker bosfruit verrijkt met mokka en vanille. Kamerbreed en satijnzacht van smaak met Crème de Cassis, zoete zwarte kersen, framboos en bosbessencoulis met mokka en donkere chocolade. Met de rijkdom en lengte van een Amarone. Maar dan minder heftig. Weelderige Appassimento in Amarone stijl met 98/99 punten. Gelijke delen Negroamaro, Malvasia Nera en Primitivo. Deels gerijpt in eiken vaten. 14,5% alc. Lekker bij stoofschotels, gegrild vlees, Parmezaan en gevulde aubergine. Nu van genieten tot 2028.
  • Https& Gestoofd vlees
  • Https& Aubergine
  • Https& Parmezaan
WijnsoortRode Wijn, Veganistische wijn
LandItalië
DruivenrasMalvasia, Negroamaro, Primitivo
RegioPuglia
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Jaargang2020
Alcoholgehalte14,5 %
ClassificatieIGT Puglia
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2028
AllergenenSulfieten
Flesinhoud (in L)0.75
AfsluitingKurk
EAN-nummer8008863070217
ArtikelnummerE103876
Awards
  • Apassionata Appassimento Limited Edition
Apassionata Appassimento Limited Edition
"Weelderige Appassimento in Amarone stijl met 98/99 punten"

Wat houdt de term Appassimento eigenlijk in? Gedroogde druiven, zoals Negroamaro, Primitivo en Malvasia, vormen de belangrijkste basis voor deze speciale productiemethode. De wijnmaker kan dit realiseren door de druiven zo lang mogelijk aan de wijnstokken te laten hangen, door de druiven te laten drogen aan de zon op speciale matten of droogzolders gebruiken. Die droogzolders worden gekenmerkt door de speciale luiken in het dak, waardoor de wind vrij spel heeft en geleidelijk het water in de druiven laat verdampen. 

Het geheim van Appassimento

Dankzij dit tijdrovende en dus kostbare proces worden de rijpe druiven nog geconcentreerder van smaak en bouwen ze meer fruitsuikers op. Vervolgens gaat het proces verder in de kelder, waarbij er een langzame vergisting op lage temperatuur plaatsvindt. Sommige Italiaanse rode wijnen rijpen nog een aantal maanden in houten vaten en/of in de fles. Het uiteindelijke resultaat is zeer smakelijk: vol van smaak met aroma's van rijp fruit een lange afdronk. De Appassimento methode wordt veel in de noordelijke Veneto regio toegepast bij de beroemde Amarone wijnen en in het zuidelijke Puglia

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD

Wijnverhalen

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?