Apassionata Appassimento Limited Edition
Deze weelderig rijke en satijnzachte Appassimento doet denken aan de stijl van Amarone, maar is wat minder zwaar. Bekroond met maar liefst 98/99 punten!
Bekijk de proefnotitie(s)- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasPrimitivo, Malvasia, Negroamaro
- HerkomstItalië, Puglia
Met een satijnzachte smaak
-
Gestoofd vlees
-
Aubergine
-
Parmezaan
Wijnsoort | Rode Wijn, Veganistische wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Malvasia, Negroamaro, Primitivo |
Regio | Puglia |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2020 |
Alcoholgehalte | 14.5 % |
Classificatie | IGT Puglia |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2028 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8008863070217 |
Artikelnummer | E103876 |
Awards | |

Wat houdt de term Appassimento eigenlijk in? Gedroogde druiven, zoals Negroamaro, Primitivo en Malvasia, vormen de belangrijkste basis voor deze speciale productiemethode. De wijnmaker kan dit realiseren door de druiven zo lang mogelijk aan de wijnstokken te laten hangen, door de druiven te laten drogen aan de zon op speciale matten of droogzolders gebruiken. Die droogzolders worden gekenmerkt door de speciale luiken in het dak, waardoor de wind vrij spel heeft en geleidelijk het water in de druiven laat verdampen.
Het geheim van Appassimento
Dankzij dit tijdrovende en dus kostbare proces worden de rijpe druiven nog geconcentreerder van smaak en bouwen ze meer fruitsuikers op. Vervolgens gaat het proces verder in de kelder, waarbij er een langzame vergisting op lage temperatuur plaatsvindt. Sommige Italiaanse rode wijnen rijpen nog een aantal maanden in houten vaten en/of in de fles. Het uiteindelijke resultaat is zeer smakelijk: vol van smaak met aroma's van rijp fruit een lange afdronk. De Appassimento methode wordt veel in de noordelijke Veneto regio toegepast bij de beroemde Amarone wijnen en in het zuidelijke Puglia.
SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD