2019 | Italië | Veneto

Angelo Rocca Valpolicella Ripasso Superiore

  • Angelo Rocca Valpolicella Ripasso Superiore
Opslaan

Deze silky Ripasso overtreft menig Amarone wijn! Lekker dik, breed en zacht van smaak vol zoete zwarte bessen en geconfijte rode kersen. 18.5/20 punten.

Bekijk de proefnotitie(s)
  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivenras
    Corvina, Corvinone, Rondinella
  • Herkomst
    Italië, Veneto
23,99
143,94 (Per doos van 6)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Op voorraad. Op werkdagen voor 08:00 uur besteld, morgen in huis
Proefnotitie
Specificaties
Reviews

Lekker dik, breed en zacht van smaak

Diep donkerrood met vitale purperen gloed. Breed walmend van geur met zoet zwart fruit, Crème de Cassis, cacao en ceder. Lekker dik, breed en zacht van smaak vol zoete zwarte bessen en geconfijte rode kersen met zilt-zoete silky tannines en een licht hartige, kruidige finale. Weelderige Ripasso die menig Amarone naar de kroon steekt. Corvina, Corvinone en Rondinella. 6-12 maanden houtrijping. Lekker bij kalfsvlees, charcuterie, biefstuk en Parmezaanse kaas. 14,5% alc. Drinken vanaf nu tot 2028.
  • Https& Biefstuk
  • Https& Entrecôte
  • Https& Parmezaan
  • Https& Charcuterie
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivenrasCorvina, Corvinone, Rondinella
RegioVeneto
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Jaargang2019
Alcoholgehalte14,5 %
Houtrijping6-12 maanden
ClassificatieDOC Valpolicella Ripasso
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2028
AllergenenSulfieten
Flesinhoud (in L)0.75
AfsluitingKurk
EAN-nummer8005286032631
ArtikelnummerE104203
Awards
  • Angelo Rocca Valpolicella Ripasso Superiore
Angelo Rocca Valpolicella Ripasso Superiore
''Weelderige Ripasso die menig Amarone naar de kroon steekt''

Al vijf generaties lang legt de familie Rocca zich toe op het maken van wijn. Het wijnhuis werd in 1880 opgericht door Francesco Rocca, die met zijn passie voor wijn de hele familie enthousiast maakte. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een speler op de internationale markt met liefhebbers in meer dan veertig landen, maar de kernwaarden blijven als vanouds. Altijd met respect voor de wijn, de historie en het terroir. Een wijn vol fruit, vanille en cacao met veel extract en lengte. Een perfecte wijn voor veel verschillende vleesgerechten of lokale gerechten uit Veneto.

Amarone light

Het broertje van Amarone, de lichtere Ripasso, ondergaat een ander vinificatieproces dan Amarone. Hierbij worden de vergiste druiven die gebruikt zijn voor een Amarone opnieuw gebruikt. Door deze rijke most samen te laten vergisten met een ‘gewone’ Valpolicella wijn, wint de wijn aan rijkdom en complexiteit. Minder krachtig dan een Amarone en lichter in alcohol, maar met finesse, rijkdom en souplesse. De belangrijkste druiven die voor beide wijnen gebruikt worden zijn Corvina (structuur en aroma), Corvinone (complexiteit en structuur) en Rondinella (kleur en herkenbaar kersenfruit).

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD

Wijnverhalen

Melanzane di ParmigianaMelanzane di Parmigiana
UITGELICHT
Recept tip: Melanzane di Parmigiana. De Italiaanse keuken past als geen ander bij de krachtige rode Veneto wijnen. En dan zeker de traditionele Melanzane di Parmigiana. Deze heerlijke ovenschotel wordt gemaakt van gebakken, in plakken gesneden aubergine met Parmezaanse kaas, mozzarella, tomatensaus en verse basilicum. 
Brasato all’ AmaroneBrasato all’ Amarone
UITGELICHT
Recept tip: Brasato all’ Amarone. Een prachtig gerecht met stoofvlees, gestoofd in rode wijn met Italiaanse kruiden en risotto. Voor het stoven wordt er traditiegetrouw een halve fles Amarone gebruikt, maar een gewone Valpolicella of Corvina is ook prima en een stuk voordeliger. Serveer dit gerecht uiteraard met een heerlijk glas Ripasso erbij. 

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?