Aneto Wines Vinho Tinto
Walmt het glas uit met blauw en zwart bosfruit, ceder, tijm, salie, nootmuskaat en rozen. Rijk, levendig en krachtig van smaak vol bosbes, rode en zwarte kersen.
Bekijk de proefnotitie(s)- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasTinta Cao, Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional
- HerkomstPortugal, Douro
Rijk, levendig en krachtig van smaak
-
Eend
-
Hazenpeper
-
Pompoen
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Portugal |
Druivenras | Tinta Cao, Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional |
Regio | Douro |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2019 |
Alcoholgehalte | 14 % |
Houtrijping | 12 maanden |
Classificatie | DOC Douro |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2030 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 5600394261473 |
Artikelnummer | E103516 |
Awards | |

De Douro-vallei strekt zich uit van Regua tot aan de Spaanse grens. De Douro is opgedeeld in drie subgebieden: Baixo Corgo, de Cima Corgo en de Douro-Superior. De meeste mensen kennen de Douro van zijn beroemde Port, maar tegenwoordig worden er ook veel droge witte en rode wijn geproduceerd van zeer goede kwaliteit. Het landschap is ruig en bergachtig, droog, arm en bevat schist. Deze bodem houdt 's nachts de warmte van de dag vast waardoor de druiven beter doorrijpen. De arme bodem zorgt ervoor dat de wortels dieper moeten zoeken naar voedingsstoffen. Dit resulteert in mooie complexe wijnen.
De oorsprong van port
Er wordt gespeculeerd dat de Britten port hebben uitgevonden. Uiteraard moeten wij de Portugezen bedanken voor deze klassieke versterkte wijn. Noot: de Britten hebben wel veel geld verdiend aan hun oorspronkelijke vinding. In 1678 werden twee Britten door wijnkoper C.N Kopke & Co uit Liverpool naar Viana do Castello, ten noorden van Oporto gestuurd, om de wijnmakerij te bestuderen. Ze verbleven vaak bij de abt van Lamego en kregen vaak een glas port bij het eten. Ze vonden zijn wijn ''aangenaam'', en vroegen wat het geheim was van de abt. De abt biechtte op dat hij brandy toevoegde aan de wijn. De Britten vonden het resultaat zo lekker dat ze zijn hele voorraad opkochten en naar Engeland verscheepten. De rest is geschiedenis.
SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen



