Amarelia Sangiovese
Een charmante Italiaanse allrounder! Met zijn sappige en soepele karakter vol sappige kersen en bosfruit zorgt hij zowel bij het eten als bij de borrel voor veel plezier.
Bekijk de proefnotitie(s)- SmaakprofielStevig, zacht & romig
- DruivenrasSangiovese
- HerkomstItalië, Puglia
Perfect bij de Italiaanse keuken
- Gegrild vlees
- Aubergine
- Parmezaan
- Charcuterie
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Sangiovese |
Regio | Puglia |
Smaakprofiel | Stevig, zacht & romig |
Jaargang | 2021 |
Alcoholgehalte | 13 % |
Classificatie | IGT Puglia |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2025 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8005286031962 |
Artikelnummer | E102031 |
Wat zouden de Italiaanse wijnboeren zonder Sangiovese moeten? De druif staat volop aangeplant in het midden en zuiden van het land waar de zon volop schijnt, maar vaak een zeebriesje ook nog voor de nodige verkoeling zorgt. Buiten Italië komt Sangiovese nauwelijks voor en dat maakt hem een authentieke Italiaanse druif. Er zijn voldoende Italiaanse rode wijnen van 100% Sangiovese te vinden, maar ook in een blend doet de druif het uitstekend en zorgt voor fruit en structuur.
Sangiovese
Een typische Sangiovese wijn bevat verfrissende zuren, impressies van sappige kersen en kruiden, en voldoende body. Maar uiteraard komt het klimaat en het soort terroir hier weer om de hoek kijken en het is ook aan de wijnmaker hoe hij de wijn in de kelder opvoedt. Als een Sangiovese in eiken vaten wordt opgevoed, dan levert dat vaak een stevigere stijl op met gekonfijt fruit en tonen van karamel. Deze wijn uit Puglia rijpte niet in eiken vaten en staat garant voor een fruitrijk en soepel glas rode wijn: perfect voor bij het diner.
SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD