Welkom wijnliefhebber!

Two Rivers Altitude Sauvignon Blanc Marlborough Nieuw-Zeeland

Bijzonder geconcentreerde Two Rivers Sauvignon Blanc met passievrucht, pompelmoes, Reine Claude en fijne zuren. De wijn uit Nieuw-Zeeland dankt zijn rijke textuur aan 10 maanden 'sur lie' rijping. De wijn is niet geklaard, slechts licht gefilterd en de druiven zijn volledig met de hand geoogst.
24%
Van € 22,99 aan € 17,49
uw voordeel € 5,50
Tijdelijk niet beschikbaar
Wit: Intens, rijk en complex Intens, rijk en complex
Druivenras:  Sauvignon Blanc
Land:  Nieuw-Zeeland
Regio:  Marlborough
Jaargang:  2016
Intens fonkelend licht goudgeel. Diep en complex van geur met rijp sterfruit, citroenolie, ananas, bloesem, biscuit en een ziltige toets. Gestructureerd en bijzonder geconcentreerd van smaak met pompelmoes, passievrucht, gele Reine Claude, cassisbessen en prachtig fijne zuren. Ontleent zijn rijke textuur en complexiteit aan 10 maanden rijping op eigen gistcellen (‘sur lie’) in een ‘concrete egg’, een eivormig betonnen fermentatievat waar 40% van de wijn in rijpt. 60% van de wijn rijpt in medium getoaste Franse eiken vaten. Daarnaast onderging de wijn voor een klein gedeelte malolactische fermentatie, waar de textuur vetter van wordt. 100% Sauvignon Blanc. Volledig met de hand geoogst. 13% alc. Nu van genieten tot 2022.
Artikel nr.:
680946
Smaakprofiel:
Wit: Intens, rijk en complex
Kleur/Soort:
Wit
Alcoholpercentage:
13%
Allergenen:
Bevat sulfieten
Serveertip:
Avocado met vinaigrette, paté, rijpe kazen, visgerechten in roomsaus
Serveertemperatuur:
7-10 °C
Op dronk van:
2017
Op dronk tot:
2022
Afsluiting:
Schroefdop
Plaatst u de eerste review?
Achtergrond

Two Rivers Altitude Sauvignon Blanc Marlborough Nieuw-Zeeland

Wijnmaker Two Rivers

Voor David Clouston, maker van de Two Rivers wijnen, staat het als een paal boven water: het fruit dat hij voor zijn wijnen gebruikt mag alleen afkomstig zijn van de allerbeste percelen op die afzettingen, van de zonnigste plekjes. David deed jarenlange ervaring op in wijngaarden over heel de wereld, maar vestigde zich in 2004 in zijn geboortestreek Marlborough, om daar uitsluitend nog topwijnen te gaan maken.
 

Two Rivers Altitude Sauvignon Blanc

De Two Rivers Altitude Sauvignon Blanc komt van een ‘single vineyard’ in de zuidelijke valleien van Marlborough, waar de bodem bestaat uit klei en leem op een ondergrond van gesteente. Deze wijngaard produceert rijpe en zeer aromatische wijnen met structuur. Dit komt onder andere door de dunne toplaag, goede drainage en relatief lage vruchtbaarheid van de bodem.

De stokken worden teruggesnoeid tot slechts één tros per scheut voor optimale concentratie en smaakintensiteit. Al het blad rondom de trossen wordt verwijderd om optimale rijpheid te krijgen en ‘groene’/onrijpe aroma’s te vermijden. De wijn ondergaat 10 maanden rijping in eigen gistcellen ('sur lie') in een 'concrete egg': een eivormig betonnen fermentatievat waar 40% van de wijn in rijpt. 60% van de wijn rijpt in medium getoaste Franse eiken vaten. 

De wijn rijpt daarna 10 maanden in zijn eigen gistcellen die regelmatig geroerd worden voor meer structuur en complexiteit. Een klein gedeelte van de wijn ondergaat malolactische fermentatie voor een vettere textuur. De wijn wordt niet geklaard en slechts licht gefilterd voor botteling. Zeer beperkt beschikbaar.

Wit: Intens, rijk en complex
Van € 22,99 € 17,49
uw voordeel € 5,50
Tijdelijk niet beschikbaar

100% Proefgarantie

De Wijnbeurs garandeert de kwaliteit van al haar wijnen. Mocht een wijn niet aan uw verwachting voldoen, dan krijgt u die zonder problemen vergoed. U kunt uw wijn laten vervangen of geld terug ontvangen.
Meer over proefgarantie...

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag of is er iets niet duidelijk? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Hier vindt u alles over ruilen & retouren, wijn leveren, lidmaatschappen en nog veel meer.

Naar veelgestelde vragen...

de Wijnbeurs

De online wijnwinkel waar u al jaren eenvoudig kunt wijn bestellen. Met ruim 40 jaar ervaring en ruim 40.000 trouwe leden, de nummer 1 voor al uw wijnwensen.

Meer over de Wijnbeurs...

Bel direct de klantendienst

Google+