Welkom wijnliefhebber!

Meyer-Fonné Pinot Blanc Elzas Frankrijk

Voortreffelijke Pinot Blanc van één van de beste wijnproducenten van de Elzas, Domaine Meyer-Fonné. Zachte, verleidelijke en frisse smaak, waarin bloesems, druivigheid en pompelmoes de boventoon voeren. Uitstekende wijn uit klassiek jaar.
10%
Van € 10,50 aan € 9,45
Ledenprijs € 8,95 per fles
Direct leverbaar
Nog 78 beschikbaar
Wit: Intens, rijk en complex Intens, rijk en complex
Druivenras:  Pinot Blanc
Land:  Frankrijk
Regio:  Elzas
Jaargang:  2014
Fris witgroen. Goed bloemig, fijnbesnaard en subtiel van geur. Elegant en zuiver. Zachte, verleidelijke en frisse smaak, waarin bloesems, druivigheid en pompelmoes de boventoon voeren. Zo subtiel dat je telkens weer nieuwe nuances ontdekt. Uitstekende wijn uit klassiek jaar met mooi ondersteunend zuur, omringt met rijpheid waardoor het zuurtje op de achtergrond verdwijnt. Correct, harmonisch en smakelijk. 100% Pinot Blanc. 12% alc. Nu van genieten tot 2018.
Artikel nr.:
280204
Smaakprofiel:
Wit: Intens, rijk en complex
Kleur/Soort:
Wit
Alcoholpercentage:
12%
Allergenen:
Bevat sulfieten
Serveertip:
aperitief, asperges, lichte visgerechten
Op dronk tot:
2018
Op dronk van:
2016
Afsluiting:
Kurk
Plaatst u de eerste review?
Achtergrond

Meyer-Fonné Pinot Blanc Elzas Frankrijk

Meyer Fonné

Al vier generaties lang maken de Meyers, die hun roots in Zwitserland hebben liggen, kwaliteitswijnen in het Katzenthal in de Elzas. Félix Meyer is de grondlegger van het wijnhuis, hij kocht in 1877 het ‘Chateau’ aan, wat nog steeds het hoofdkantoor van het bedrijf is, toentertijd zijn de eerste wijnstokken aangepland. Zijn dochter, Lucie Fonné specialiseerde zich in het werk in de wijngaard. Lucie is de tante van François Meyer die sinds 1960 de scepter zwaait. François, de kleinzoon van de grondlegger Félix, runt samen met zijn gezin het wijndomein. Nicole, de vrouw van François, is het hoofd van het kantoor en is verantwoordelijk voor de sales.

Sinds 1992 is Félix, de oudste zoon, betrokken bij het bedrijf en verantwoordelijk voor de export. Tevens heeft hij gezorgd voor de modernisatie van de installaties en heeft hij samen met zijn vader een stempel weten te drukken op de wijnen en innovaties met betrekking tot werk in de wijngaard. Op dit moment is hij voornamelijk bezig met de groei van het bedrijf door het diversifiëren van de terroirs en de grands crus.

Het domein heeft 13,5 hectare wijngaarden verdeeld over 7 gemeenten; Katzenthal, Ammerschwihr, Ingersheim, Riquewihr, Kientzheim, Colmar en Bennwihr. De ligging van de wijngaarden en de bodemsamenstellingen verschillen behoorlijk. Zo liggen de wijngaarden in Colmar op redelijk vlak land, terwijl de wijngaarden in Katzenthal behoorlijk stijl oplopen. De ondergrond in Riquewihr zit vol met klei en zandsteen, waar zich in het Katzentahl veel graniet bevindt. Tevens hebben de meer zuidelijk gelegen wijngaarden behoorlijk wat meer zon dan de wat koelere, op het westen georiënteerde, wijngaarden. Deze veelzijdigheid biedt wijnmaker Félix Meyer het voordeel dat hij elk druivenras op het juiste terroir kan cultiveren. De stijl van zijn wijnen kan getypeerd worden als krachtig, vol en toch elegant.
 

Regio

De Elzas (Alsace) ligt in het noordoosten van Frankrijk. Het wijngebied vormt een lange, smalle strook tussen de hoge bergen van de Vogezen in het westen en de Rijn in het oosten. De hoofstad van de streek is Colmar. Dankzij de beschutting van de Vogezen heeft de Elzas een heel aangenaam klimaat, met zelfs evenveel zonuren als bijvoorbeeld de Roussillon.

Wit: Intens, rijk en complex
Van € 10,50 € 9,45
Ledenprijs € 8,95 per fles
Direct leverbaar

100% Proefgarantie

De Wijnbeurs garandeert de kwaliteit van al haar wijnen. Mocht een wijn niet aan uw verwachting voldoen, dan krijgt u die zonder problemen vergoed. U kunt uw wijn laten vervangen of geld terug ontvangen.
Meer over proefgarantie...

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag of is er iets niet duidelijk? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Hier vindt u alles over ruilen & retouren, wijn leveren, lidmaatschappen en nog veel meer.

Naar veelgestelde vragen...

de Wijnbeurs

De online wijnwinkel waar u al jaren eenvoudig kunt wijn bestellen. Met ruim 40 jaar ervaring en ruim 40.000 trouwe leden, de nummer 1 voor al uw wijnwensen.

Meer over de Wijnbeurs...

Bel direct de klantendienst

Google+