Welkom wijnliefhebber!

Château Pape Clement Blanc Pessac-Léognan Bordeaux Frankrijk

Een fantastische witte wijn die samen met Haut Brion Blanc dé top van 2008 vormt en 93/100 Parkerpunten kreeg. Château Pape Clément kent een geschiedenis van meer dan 7 eeuwen en is één van de oudste châteaux in Bordeaux. De wijn zelf is intens rijk, weelderig en vet, zoals de mooiste witte Bourgognes. De 'Le Montrachet' van Bordeaux die per fles te bestellen is.
€ 180,00
Ledenprijs € 134,95 per fles
Direct leverbaar
Nog 5 beschikbaar
Wit: Intens, rijk en complex Intens, rijk en complex
Druivenras:  Sauvignon Blanc, Semillon
Land:  Frankrijk
Regio:  Bordeaux, Pessac-Leognan
Jaargang:  2008
93 Robert Parker
Intens vitaal goudgeel. Exotisch, mineralig fris van geur. Intens rijk, weelderig en vet, zoals de mooiste witte bourgognes. Met sinaasappelmarmalade, citroencustard, geroosterd eikenhout en een enorme concentratie. Levendig fris zuur zorgt voor grip en balans. Samen met Haut Brion Blanc (± ¤ 600,- per fles) de top van 2008. De ‘Le Montrachet’ van Bordeaux. 45% Sémillon, 43% Sauvignon Blanc, 8% Sauvignon Gris en 4% Muscadelle. 14,5% alc. Rendement 22 hl/ha. Slechts 4500 flessen geproduceerd. Nu van genieten tot 2020.
Artikel nr.:
3327302
Smaakprofiel:
Wit: Intens, rijk en complex
Classificatie:
AOC, Grand Cru
Kleur/Soort:
Wit
Alcoholpercentage:
14,5 %
Allergenen:
Bevat sulfieten
Serveertip:
gegrilde langoustines, verse forel met Serranoham, bresse-kip in roomsaus
Serveertemperatuur:
7-10 °C
Afsluiting:
Kurk
Op dronk tot:
2020
Plaatst u de eerste review?
Achtergrond

Château Pape Clement Blanc Pessac-Léognan Bordeaux Frankrijk

Château Pape Clément

Château Pape Clément heeft een wijngeschiedenis van meer dan 7 eeuwen en is daarmee één van de oudste châteaux in Bordeaux. De eerste oogst vond plaats in het jaar 1252. Het kasteel heeft zijn naam te danken aan Clément V, paus onder de Franse koning Philippe le Bel en vroegere eigenaar van het château. De wijngaard in Pessac-Léognan beslaat 63 ha en brengt lage opbrengsten voort. Het château past eeuwenoude tradities in combinatie met innoverende technieken toe om absolute topkwaliteit te leveren.
 

Bordeaux

Iedere wijnliefhebber is wel bekend met Bordeaux, de vermaarde en klassieke wijnregio in Frankrijk. Het is gelegen in het departement Gironde en het gebied vormt een soort driehoek met de rivieren de Garonne en de Dordogne, die samenkomen in de stroom de Gironde. Behalve het klimaat, dat vrij gematigd is, is de bodem perfect voor het maken van wijn. De bodem bestaat namelijk uit kalk, kiezel en klei. Dankzij de kiezelhoudende onderlaag stroomt het regenwater gemakkelijk weg en kunnen de wortels van de druivenstokken diep in de bodem doordringen. Het terroir van de Bordeaux is ideaal voor de druivenrassen Cabernet sauvignon en Merlot en zorgt voor mooie wijnen. De Merlot druif is eerder rijp dan de Cabernet druif en geeft de wijnen meer souplesse en kruidige smaaktonen. Cabernet Sauvignon geeft de wijn kracht en frisse tonen van rood fruit.

De belangrijkste merknaam voor dure wijnen uit de Bordeaux is het 'Château'. De naam van een château geeft aan dat de wijn afkomstig is van een bepaald stuk grond. Daarnaast geeft de term 'grand vin' aan dat het om de belangrijkste wijn van het château gaat.

Wit: Intens, rijk en complex
€ 180,00
Ledenprijs € 134,95 per fles
Direct leverbaar

100% Proefgarantie

De Wijnbeurs garandeert de kwaliteit van al haar wijnen. Mocht een wijn niet aan uw verwachting voldoen, dan krijgt u die zonder problemen vergoed. U kunt uw wijn laten vervangen of geld terug ontvangen.
Meer over proefgarantie...

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag of is er iets niet duidelijk? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Hier vindt u alles over ruilen & retouren, wijn leveren, lidmaatschappen en nog veel meer.

Naar veelgestelde vragen...

de Wijnbeurs

De online wijnwinkel waar u al jaren eenvoudig kunt wijn bestellen. Met ruim 40 jaar ervaring en ruim 40.000 trouwe leden, de nummer 1 voor al uw wijnwensen.

Meer over de Wijnbeurs...

Bel direct de klantendienst

Google+