Welkom wijnliefhebber!

Rode wijn

Rode wijn

De meest gedronken wijn is rode wijn. Rode wijn is veelzijdig en kunt u goed combineren met uw favoriete gerechten. Bij de Wijnbeurs vindt u de lekkerste rode wijnen voor de scherpste prijzen. Van volle en krachtige Cabernet Sauvignon tot zachte en soepele Pinot Noir en alles daar tussen.
» Lees meer

Rode wijn

Rode wijn

De meest gedronken wijn is rode wijn. Rode wijn is veelzijdig en kunt u goed combineren met uw favoriete gerechten. Bij de Wijnbeurs vindt u de lekkerste rode wijnen voor de scherpste prijzen. Van volle en krachtige Cabernet Sauvignon tot zachte en soepele Pinot Noir en alles daar tussen.
» Lees meer

Rode wijn

Rode wijn

De meest gedronken wijn is rode wijn. Rode wijn is veelzijdig en kunt u goed combineren met uw favoriete gerechten. Bij de Wijnbeurs vindt u de lekkerste rode wijnen voor de scherpste prijzen. Van volle en krachtige Cabernet Sauvignon tot zachte en soepele Pinot Noir en alles daar tussen.
» Lees meer

Maak kennis met deze glorieuze rode wijn van La Pauline met 50% Merlot en 50% Cabernet! Fluweelzacht, soepel en mals door de romig zachte textuur van 100% rijpe druiven. In de afdronk proeft u de grote klasse van deze wijn. Ceder, mokka, braambessen en cassis blijven als een bedje van suède in de...
Smaakprofiel Rood: Stevig, zacht en romig Stevig, zacht en romig
Van € 7,49 aan € 6,49
Direct leverbaar
Ledenprijs € 5,99 per fles
Spaanse marktwaarde van ¤ 50 en ¤ 70 per fles. De Palacio de Sada is één van de meest prestigieuze Spaanse wijnen en daarmee dus een echte icoonwijn. Deze wijn wordt namelijk alleen in uitzonderlijk goede jaren gemaakt. Hij kenmerkt zich door zijn zijdezachte smaak met zoet...
Smaakprofiel Rood: Stevig, zacht en romig Stevig, zacht en romig
€ 10,49
Direct leverbaar
Ledenprijs € 9,99 per fles
Een heerlijke Spaanse rode wijn, die lekker mals breed en sappig van smaak is met zoete vleeskersen en een hint van donkere chocolade. Een wijn die niet mag ontbreken in uw wijncollectie! Smaakt heerlijk bij een sappige steak of een kruidige schotel. Proef het zelf! 
Smaakprofiel Rood: Complex, krachtig en vol Complex, krachtig en vol
Van € 11,99 aan € 7,49
Direct leverbaar
Ledenprijs € 6,99 per fles
De Acantus is een Spaanse rode wijn die zich kenmerkt door zijn kruidige en sappige smaak. Deze topper heeft maar liefst vijf medailles op zijn naam staan, waaronder een gouden medaille op het China Wine & Spirits Best Value concours. Hij is nóg romiger van smaak dan de vorige Acantus jaargang...
Smaakprofiel Rood: Stevig, zacht en romig Stevig, zacht en romig
€ 7,99
Direct leverbaar
Ledenprijs € 7,49 per fles
Uiterst smaakrijke en unieke Montebello die in het grote jaar 2015 boven zichzelf uit stijgt. De wijn wordt ook wel met recht 'grande bellezza' genoemd, wat grote schoonheid betekent. Hij is namelijk gemaakt van de mooiste paarszwarte Negroamaro druiven in het voor Montebello topjaar 2015. De wijn...
Smaakprofiel Rood: Licht, soepel en fruitig Licht, soepel en fruitig
Van € 9,99 aan € 6,49
Direct leverbaar
Ledenprijs € 5,99 per fles
Tijdens de blinde Chili proeverij kwam deze Carmenère van Castillo de Correa als overtuigende winnaar uit de bus. Deze zeer geconcentreerde wijn is gemaakt van de beste oude stokken uit Central Valley Chili. Een voortreffelijke rode Chileense wijn die mooi rijp van smaak is met een vettige...
Smaakprofiel Rood: Stevig, zacht en romig Stevig, zacht en romig
Van € 8,99 aan € 7,49
Direct leverbaar
Ledenprijs € 6,99 per fles
Een kanjer van een Spaanse rode wijn met 90/100 Parkerpunten en 18/20 Wijnbeurspunten! Deze voorname Reserva is gemaakt door Javier Rodriguez, een topoenoloog die één van de vernieuwers is van de Toro wijnstreek en ook wel bekend als de Star Winemaker van Spanje. De wijn heeft 36...
Smaakprofiel Rood: Complex, krachtig en vol Complex, krachtig en vol
Van € 19,99 aan € 9,49
Direct leverbaar
Ledenprijs € 8,99 per fles
Deze voortreffelijke rode wijn wordt ook wel het 'zwarte goud van Spanje' genoemd en dat is zeker niet voor niks. Zacht gespierd vol mollig 'Garnacha vlees' doorspekt met romige mokka om op te bijten en wijnstokken van maar liefst tachtig jaar oud. Deze Montevicor heeft rijkdom, body en lengte, en...
Smaakprofiel Rood: Complex, krachtig en vol Complex, krachtig en vol
Van € 15,99 aan € 9,49
Direct leverbaar
Ledenprijs € 8,99 per fles
Lekker romig en stevig van smaak met prima balans tussen donkere kersen, frisheid, zwoele kruiden en structuur. Met het zuivere kersenfruit van de topoogst 2015. Deze heerlijke Italiaanse rode wijn smaakt lekker bij verse pasta bolognese. La vita è bella met deze Florentina!
Smaakprofiel Rood: Stevig, zacht en romig Stevig, zacht en romig
Van € 9,99 aan € 7,99
Direct leverbaar
Ledenprijs € 7,49 per fles
De ideale wijn voor elke feestelijke gelegenheid! Deze feestcuvée van het beste Spaanse wijnhuis is delicaat gekruid, romig en elegant van smaak en is nóg zachter en romiger dan de Acantus, dankzij zijn drie maanden langere rijping op eiken. Deze Spaanse rode wijn heeft meerdere medailles in...
Smaakprofiel Rood: Stevig, zacht en romig Stevig, zacht en romig
Van € 8,99 aan € 6,49
Direct leverbaar
Ledenprijs € 5,99 per fles
Bekijk alle rode wijnen
De Wijnbeurs heeft exclusief voor u de mooiste rode wijnen geselecteerd.
Rode wijn online

Rode wijn

Rode wijn is al jaren de meest gedronken wijnsoort in ons land. De Wijnbeurs biedt voor ieder wat wils: van lichte, fruitige rode wijnen tot meer complexe kwaliteitswijnen met karakter en mooie tannines. Bekende druivenrassen zoals bijvoorbeeld Cabernet Sauvignon, Pinot Noir , Merlot en Tempranillo worden vaak gebruikt om rode wijn te maken

Rode wijn maken lijkt gemakkelijker dan het maken van witte wijn. De wijn dankt zijn rode kleur aan de schillen van de druiven, waardoor die na het kneuzen niet van het sap gescheiden hoeven te worden. Zodra de gekneusde druiven in de gistkuip in aanraking komen met de gistcellen, start een gistproces (fermentatie) waarbij de suikers in de druiven omgezet worden in alcohol. Het is de taak van de wijnmaker om dit natuurlijke proces in de gaten te houden. Dit klinkt wellicht gemakkelijk, maar het proces kent een flink aantal varianten. De wijnmaker van een echt grote rode wijn moet dan ook zeer bedreven en talentvol zijn.


Meer over rode wijn

De manier waarop de druiven geoogst worden, is erg belangrijk voor de kwaliteit van een wijn. Zo leveren met de hand geoogste druiven wijnen van hoge kwaliteit op, omdat op de sorteertafel onrijpe en rotte druiven en andere dingen die er niet in thuishoren (steentjes, bladeren, etc.) worden verwijderd. Vooral voor rode wijn is dat belangrijk. Tijdens de gisting is het sap namelijk continu in contact met de schillen en pitten van de druiven. Dat betekent: hoe meer ‘troep’ in het sap, hoe meer rare bijsmaken de rode wijn. Door handmatig te oogsten en zoveel mogelijk van die ‘troep’ eruit te filteren voor het gistingsproces start, ontstaat een zo zuiver mogelijke wijn.
 

Malolactische gisting van rode wijn

Na de alcoholische gisting wordt bij rode wijn de tweede gisting gestart. Het appelzuur uit de druiven wordt met behulp van melkzuurbacteriën omgezet in melkzuur en koolstofdioxide. Dit melkzuur is minder scherp dan appelzuur, waardoor de wijn soepeler wordt. Vooral bij het maken van rode wijnen van hoge kwaliteit wordt dit omzetten van appel- naar melkzuur toegepast.
 

Rijping van rode wijn

Na de voltooiing van het gistproces moet de rode wijn ‘bijkomen’. Via een kraan onderaan de gistkuip tapt de wijnmaker het meest pure en fijnste sap van de wijn af (lekwijn). In de kuip blijven de marc (een soort plak die bestaat uit de resten schillen, steeltjes en pitten) en droesem (vaste stoffen die nog vloeistof bevatten) over, waar ook nog sap van geperst wordt (perswijn). De rode wijn wordt naar vaten overgeheveld om te rijpen, wat drie weken tot twaalf maanden kan duren. Bij dit ‘opvoeden van de wijn’ – het vinifiëren – zijn de expertise en de ervaring van de wijnmaker evident. De wijnopvoeding kan plaatsvinden in kuipen (grote volumes) of eikenhouten vaten (kleine volumes). Het rijpen op nieuwe houten vaten wordt steeds populairder; de wijnliefhebbers meten de kwaliteit van de wijn aan de houtsmaak. Wel is het opvoeden op hout ingewikkeld. Zo zit er verschil in het vermogen van wijnen om hout op te nemen en kan een wijn ‘uitdrogen’ als deze te lang op hout ligt, waardoor de wijn haar vettigheid verliest.
Bekijk alle rode wijnen
De Wijnbeurs heeft exclusief voor u de mooiste rode wijnen geselecteerd.
Rode wijn online

Rode wijn

Rode wijn is al jaren de meest gedronken wijnsoort in ons land. De Wijnbeurs biedt voor ieder wat wils: van lichte, fruitige rode wijnen tot meer complexe kwaliteitswijnen met karakter en mooie tannines. Bekende druivenrassen zoals bijvoorbeeld Cabernet Sauvignon, Pinot Noir , Merlot en Tempranillo worden vaak gebruikt om rode wijn te maken

Rode wijn maken lijkt gemakkelijker dan het maken van witte wijn. De wijn dankt zijn rode kleur aan de schillen van de druiven, waardoor die na het kneuzen niet van het sap gescheiden hoeven te worden. Zodra de gekneusde druiven in de gistkuip in aanraking komen met de gistcellen, start een gistproces (fermentatie) waarbij de suikers in de druiven omgezet worden in alcohol. Het is de taak van de wijnmaker om dit natuurlijke proces in de gaten te houden. Dit klinkt wellicht gemakkelijk, maar het proces kent een flink aantal varianten. De wijnmaker van een echt grote rode wijn moet dan ook zeer bedreven en talentvol zijn.


Meer over rode wijn

De manier waarop de druiven geoogst worden, is erg belangrijk voor de kwaliteit van een wijn. Zo leveren met de hand geoogste druiven wijnen van hoge kwaliteit op, omdat op de sorteertafel onrijpe en rotte druiven en andere dingen die er niet in thuishoren (steentjes, bladeren, etc.) worden verwijderd. Vooral voor rode wijn is dat belangrijk. Tijdens de gisting is het sap namelijk continu in contact met de schillen en pitten van de druiven. Dat betekent: hoe meer ‘troep’ in het sap, hoe meer rare bijsmaken de rode wijn. Door handmatig te oogsten en zoveel mogelijk van die ‘troep’ eruit te filteren voor het gistingsproces start, ontstaat een zo zuiver mogelijke wijn.
 

Malolactische gisting van rode wijn

Na de alcoholische gisting wordt bij rode wijn de tweede gisting gestart. Het appelzuur uit de druiven wordt met behulp van melkzuurbacteriën omgezet in melkzuur en koolstofdioxide. Dit melkzuur is minder scherp dan appelzuur, waardoor de wijn soepeler wordt. Vooral bij het maken van rode wijnen van hoge kwaliteit wordt dit omzetten van appel- naar melkzuur toegepast.
 

Rijping van rode wijn

Na de voltooiing van het gistproces moet de rode wijn ‘bijkomen’. Via een kraan onderaan de gistkuip tapt de wijnmaker het meest pure en fijnste sap van de wijn af (lekwijn). In de kuip blijven de marc (een soort plak die bestaat uit de resten schillen, steeltjes en pitten) en droesem (vaste stoffen die nog vloeistof bevatten) over, waar ook nog sap van geperst wordt (perswijn). De rode wijn wordt naar vaten overgeheveld om te rijpen, wat drie weken tot twaalf maanden kan duren. Bij dit ‘opvoeden van de wijn’ – het vinifiëren – zijn de expertise en de ervaring van de wijnmaker evident. De wijnopvoeding kan plaatsvinden in kuipen (grote volumes) of eikenhouten vaten (kleine volumes). Het rijpen op nieuwe houten vaten wordt steeds populairder; de wijnliefhebbers meten de kwaliteit van de wijn aan de houtsmaak. Wel is het opvoeden op hout ingewikkeld. Zo zit er verschil in het vermogen van wijnen om hout op te nemen en kan een wijn ‘uitdrogen’ als deze te lang op hout ligt, waardoor de wijn haar vettigheid verliest.

100% Proefgarantie

De Wijnbeurs garandeert de kwaliteit van al haar wijnen. Mocht een wijn niet aan uw verwachting voldoen, dan krijgt u die zonder problemen vergoed. U kunt uw wijn laten vervangen of geld terug ontvangen.
Meer over proefgarantie...

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag of is er iets niet duidelijk? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Hier vindt u alles over ruilen & retouren, wijn leveren, lidmaatschappen en nog veel meer.

Naar veelgestelde vragen...

de Wijnbeurs

De online wijnwinkel waar u al jaren eenvoudig kunt wijn bestellen. Met ruim 40 jaar ervaring en ruim 40.000 trouwe leden, de nummer 1 voor al uw wijnwensen.

Meer over de Wijnbeurs...

Bel direct de klantendienst

Google+