Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Nero d'Avola

Filter 1 resultaat

1 product

resultaten per pagina
Van laag naar hoog sorteren
    • CorteMaggio Collection Kist
    CorteMaggio Collection
    2019 | Italië
    Waardering:
    96% 100 0
    (18)
    |

    De bekende familie Tinazzi investeerde in goed gelegen wijngaarden in Puglia en Sicilië om een originele en krachtige dinerwijn te maken vol bosfruit, vanille, chocolade. Met succes: 18+/20 punten!

    • Smaakprofiel
      Complex, krachtig & vol
    • Druivenras
      Primitivo, Corvina Veronese, Nero d'Avola
    115,99

1 product

resultaten per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Nero d’Avola wijn

Nero d’Avola, de bekendste rode wijn van Sicilië. Deze inheemse druif wordt bijna alleen op dit eiland met het warme klimaat verbouwd waar hij zeer fruitige en zachte rode wijnen voortbrengt. De druif is vernoemd naar Avola, een klein plaatsje in het oosten van Sicilië. Nero betekent in het Italiaans ‘zwart’. Tot in de 20e eeuw werd de druif voornamelijk in blends gebruikt om de wijn een diepere kleur te geven. Tegenwoordig worden er juist ook veel 100% Nero d’Avola wijnen gemaakt en die dus op zichzelf ook geweldig smaken.

Wat eet je bij Nero d’Avola?

Wat is een goede wijn & spijs combinatie met Nero d’Avola? Het antwoord hierop is vlees! Denk aan lekker geroosterd vlees of aan een stoofpotje, gevogelte of een goedgevulde pasta. Bacon doet het ook erg goed bij deze rode Italiaanse wijn.

Smaak Nero d’Avola

Nero d'Avola is een rode wijn met een diep, robijnrode kleur en een smaakprofiel dat wordt gekenmerkt door rijp rood fruit, zoals kersen en pruimen. De wijn heeft vaak kruidige tonen, waaronder peper en kruidnagel en daarnaast subtiele hints van tabak en aardse aroma's. Nero d'Avola heeft over het algemeen een medium tot volle body met zachte tannines, wat zorgt voor een soepele afdronk.

Één druif, twee smaken

Wanneer je verschillende Siciliaanse Nero d'Avola wijnen proeft, ontdek je hoogstwaarschijnlijk vrij snel dat er twee duidelijk verschillende smaakprofielen zijn. Deze verschillen zijn het gevolg van de verschillende wijntechnieken.

De ene variant is zeer fruitige en zijdezachte wijn, waarin je vooral veel donker en zwart fruit zal ontdekken. Bovendien zijn er verleidelijke tonen van chocolade en koffie aanwezig, die afkomstig zijn van de eikenhouten vaten waarin de wijn rijpt. Het is ook mogelijk om deze wijnen enkele jaren in je wijnkelder te bewaren voor verdere rijping.

De andere variant is daarentegen eerder soepel, sappig en elegant met meer nadruk op rood fruit in je glas. Bij deze wijn proef je subtielere hints van kruiden en kersen zonder of met slechts minimale blootstelling aan eikenhouten vaten tijdens het rijpingsproces.

De juiste serveertemperatuur

Het is aan te raden om de Nero d’Avola tussen de 16 en 18 graden te serveren. Dit is ietsjes koeler dan kamertemperatuur. Het koeler serveren van de wijn helpt de aroma's beter tot hun recht te komen en zorgt voor een meer uitgesproken en aangename geur- en smaakervaring. Ook helpt het de zuurgraad van de wijn te behouden, wat de wijn verfrissender maakt en voorkomt dat hij te warm aanvoelt.

Online bestellen

Nero d’Avola bestellen kan gemakkelijk bij de Wijnbeurs. Bij elke wijn vind je een proefnotitie waarin beschreven staat hoe de wijn ruikt, smaakt en welke gerechten een goede combinatie zijn met de wijn. Daarnaast is er ook te vinden op hoeveel graden je de wijn het best kan serveren én vanaf en tot wanneer de wijn op dronk is.

 

filters
Naar boven