Welkom wijnliefhebber!

Henri Clerc Les Clous Meursault AOC Bourgogne Frankrijk

Een witte wijn uit de bekende Franse wijnstreek Bourgogne. Deze wijn heeft een intens, rijk en complex smaakprofiel. Een kenmerkend profiel voor Chardonnay, Semillon of Viognier wijnen. De kleur is zeer energiek goud/geel/groen. De geur is momenteel nog wat gesloten, maar is erg beloftevol met rokerige citrus, nobel eiken, terroir-punch en Chardonnay Het is een echte krachtige dinerwijn met hoge finesse.
15%
Van € 39,00 aan € 33,00
Ledenprijs € 32,50 per fles
Direct leverbaar
Nog 78 beschikbaar
Wit: Intens, rijk en complex Intens, rijk en complex
Druivenras:  Chardonnay
Land:  Frankrijk
Regio:  Bourgogne, Meursault
Jaargang:  2014
Zeer energiek goud/geel/groen. Nu nog wat gesloten van geur, maar erg beloftevol met rokerige citrus, nobel eiken, terroir-punch en gebalde Chardonnay kracht van de hoogste komaf. Clean en edel van smaak met enorme kracht en een prachtige frisheid. Diner Meursault met hoge finesse. 13% alc. Nu van genieten tot 2024.
Artikel nr.:
235714
Smaakprofiel:
Wit: Intens, rijk en complex
Classificatie:
AOC
Kleur/Soort:
Wit
Alcoholpercentage:
13%
Allergenen:
Bevat sulfieten
Serveertip:
fazant, kalkoen, zalm
Serveertemperatuur:
06-08°C
Afsluiting:
Kurk
Op dronk van:
2016
Op dronk tot:
2024
Plaatst u de eerste review?
Achtergrond

Henri Clerc Les Clous Meursault AOC Bourgogne Frankrijk

Meursault

'Eén van 's werelds beste witte wijnen', zo omschrijft wijnexpert Hugh Johnson wijnen van Meursault. Meursault wijn staat bekend als de top van de witte Bourgogne wijnen en spreekt wellicht nog wel het meest tot de verbeelding. De wijngaarden rondom het pittoreske dorpje liggen even ten zuiden van Volnay in de Côte de Beaune en geven kwaliteitswijnen die rijk en tegelijkertijd ook zeer verfrissend zijn, met fraaie finesses. De perfecte zuidoostelijke expositie en de steenachtige mergelbodem dragen bij aan de opmerkelijke finesse die de wijnen van Meursault kenmerken. Het zijn krachtige, rijke witte wijnen met tonen van hazelnoot, boter, vanille en citrus. In enkele gevallen worden nuances van wilde bloemen en ontbijtkoek waargenomen. De wijnen kunnen zeer lang rijpen en dit is mede te danken aan de hoge leeftijd van de stokken die in sommige percelen zelfs boven de 100 jaar ligt. Een Meursault kan prima 10 jaar opgelegd worden. Hoewel Meursault officieel geen Grand Crus kent, zijn de beste wijnen van de 1er Cru akkers, Genevrieres, Charmes en Perrières, van eenzelfde niveau. Meursault kent dan ook veel getalenteerde en gerenommeerde wijnmakers. Op de etiketten van de Meursault wijn is vaak een aparte naamsaanduiding van de desbetreffende wijngaard vermeld. De reden hiervoor is dat de wijnmakers het eigen karakter van de wijngaarden willen benadrukken
 

Smaakprofiel

De Henri Clerc Meursault Les Clous uit 2014 scoorde 18 uit de 20 punten bij het proefpannel van de Wijnbeurs. Deze wijn heeft een intens, rijk en complex smaakprofiel. Een kenmerkend smaakprofiel voor Chardonnay, Semillon of Viognier wijnen. De kleur is zeer energiek goud/geel/groen. De geur van deze witte bourgogne is momenteel nog wat gesloten, maar is erg beloftevol met rokerige citrus, nobel eiken, terroir-punch en Chardonnay Het is een echte krachtige dinerwijn met hoge finesse.


Bourgogne 2014

2014 was een goed jaar voor wijn uit Bourgogne. Voor de witte wijn uit dit bekende Franse wijngebied was dit qua kwaliteit een goed tot uitstekend jaar. Door hagelschade hadden sommige wijnproducenten wel een kleinere oplage. Vooral in de Côte de Beaune waar bekende wijnen zoals: Meursault, Volnay, Pommard en Beaune vandaan komen was veel hagelschade. Ondanks de hagel kan er van een topjaar gesproken worden als het over bourgogne uit 2014 gaat. Voor sommige wijnhuizen was het naar eigen zeggen misschien wel een van hun beste jaren.


Henri Clerc

De eeuwen verstrijken en Henri Clerc is inmiddels een gevestigde naam in de wijnwereld. “Geen kwantiteit, maar kwaliteit” luidt het devies. Met slechts 11 hectare wijngaard verspreid over meerdere perceeltjes is het wijnhuis een kleine speler van wereldformaat. De wijnen, waaronder drie met Grand Cru status, krijgen wereldwijd de welverdiende waardering.

Henri Clerc heeft percelen grond in Puligny, Montrachet, Chassagne-Montrachet, Meursault en Volnay met Pinot Noir, maar bovenal Chardonnay. Deze laatste is immers de ster van Montrachet en eist geheel terecht de hoofdrol op. De liefdevolle zorg voor deze druif is voor het succes van de wijn cruciaal. Dus voor plukmachines wordt in de schuur geen plek vrijgemaakt. De druiven worden met alle noodzakelijke aandacht en liefde voor het vak tros voor tros geplukt.

Henri Clerc Meursault AOC 'Les Clous' Bourgogne Frankrijk
 
Wit: Intens, rijk en complex
Van € 39,00 € 33,00
Ledenprijs € 32,50 per fles
Direct leverbaar

100% Proefgarantie

De Wijnbeurs garandeert de kwaliteit van al haar wijnen. Mocht een wijn niet aan uw verwachting voldoen, dan krijgt u die zonder problemen vergoed. U kunt uw wijn laten vervangen of geld terug ontvangen.
Meer over proefgarantie...

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag of is er iets niet duidelijk? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Hier vindt u alles over ruilen & retouren, wijn leveren, lidmaatschappen en nog veel meer.

Naar veelgestelde vragen...

de Wijnbeurs

De online wijnwinkel waar u al jaren eenvoudig kunt wijn bestellen. Met ruim 40 jaar ervaring en ruim 40.000 trouwe leden, de nummer 1 voor al uw wijnwensen.

Meer over de Wijnbeurs...

Bel direct de klantendienst

Google+