Welkom wijnliefhebber!

Château Chêne Liège AOP Pomerol Bordeaux Frankrijk

Gelaagde, nobele Pomerol uit klassiek jaar met 18/20 punten! De wijngaard ligt op hetzelfde plateau als Clinet en Trotanoy met een bodem vol klei en de voor Pomerol typische ijzerhoudende laag 'crasse de fer'. Dankzij de houtrijping heeft de wijn een zachte structuur en een uitstekende frisheid.
€ 27,50
Ledenprijs € 27,00 per fles
Direct leverbaar
Rood: Complex, krachtig en vol Complex, krachtig en vol
Druivenras:  Merlot, Cabernet Franc
Land:  Frankrijk
Regio:  Pomerol, Bordeaux
Jaargang:  2014
18 Wijnbeurspunten
Intens warm rood/zwart met diepe kern. Breed uitwaaierende, herkenbare Pomerol geur met kirsch, blauwe bessen, truffel, ceder en cacao. Open en breed van smaak met blauwe bessen, rode kersen, nobel nieuw eiken en sigarenkistjes. Daarnaast een zachte structuur, vettige ‘plaktannnines’ en een uitstekende frisheid. Gelaagde, nobele Pomerol uit klassiek jaar. 95% Merlot, 5% Cabernet Franc. 13,5% alc. 18 tot 24 maanden gerijpt in Franse eiken barriques waarvan 45-50% nieuw. De 2,5 ha. wijngaard liggen op hetzelfde plateau als Clinet en Trotanoy waar de bodem veel klei en de voor Pomerol typische ijzerhoudende laag ‘crasse de fer’ bevat.
Artikel nr.:
171304
Smaakprofiel:
Rood: Complex, krachtig en vol
Classificatie:
AOP
Kleur/Soort:
Rood
Houtrijping:
18-24 maanden
Alcoholpercentage:
13,5 %
Allergenen:
Bevat sulfieten
Serveertip:
côte de boeuf, eendenborst, lamshaas
Serveertemperatuur:
16-18 °C
Afsluiting:
Kurk
Op dronk van:
2017
Op dronk tot:
2028
Plaatst u de eerste review?
Achtergrond

Château Chêne Liège AOP Pomerol Bordeaux Frankrijk

Château Chene Liege

Het verhaal van Château Chêne Liège begint in de 19e eeuw toen Pierre Niarfeix in 1896 verschillende percelen in Pomerol samengevoegde. Tussen 1936 en 1973 hebben zijn nakomelingen Marcel en André verschillende stukken grond gekocht in Montage Saint-Emilion en Lalande de Pomerol en dit alles viel onder het dak van Château Chêne Liège. In die tijd heeft de familie ook ontzettend veel tijd geïnvesteerd om het potentieel en de kwaliteit van de wijnen te verbeteren. In totaal beslaat het château ruim 14 ha aan zuidelijk gelegen wijngaarden. De familie Niarfeix combineert het heden en tradities om te garanderen dat de wijn zijn terroir perfect reflecteert. 

Rood: Complex, krachtig en vol
€ 27,50
Ledenprijs € 27,00 per fles
Direct leverbaar

100% Proefgarantie

De Wijnbeurs garandeert de kwaliteit van al haar wijnen. Mocht een wijn niet aan uw verwachting voldoen, dan krijgt u die zonder problemen vergoed. U kunt uw wijn laten vervangen of geld terug ontvangen.
Meer over proefgarantie...

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag of is er iets niet duidelijk? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Hier vindt u alles over ruilen & retouren, wijn leveren, lidmaatschappen en nog veel meer.

Naar veelgestelde vragen...

de Wijnbeurs

De online wijnwinkel waar u al jaren eenvoudig kunt wijn bestellen. Met ruim 40 jaar ervaring en ruim 40.000 trouwe leden, de nummer 1 voor al uw wijnwensen.

Meer over de Wijnbeurs...

Bel direct de klantendienst

Google+