Welkom wijnliefhebber!

Château La Mission-Haut Brion Cru Classé Pessac-Leognan Bordeaux Frankrijk

Heerlijke rode wijn met 92/100 Parker, 19/20 Wijnbeurs. In sommige jaren is La Mission beter dan Haut-Brion zelf. De wijnen zijn altijd rijk en zeer krachtig met een dominante toets eikenhout, en hebben minimaal 10 jaar flesrijping nodig voor ze op dronk komen. De beste jaargangen gaan een halve eeuw mee. Onder leiding van Clarence Dillon schaarde La Mission zich de afgelopen decennia bij de wereldtop.
€ 310,00
Ledenprijs € 288,50 per fles
Direct leverbaar
Nog 36 beschikbaar
Rood: Complex, krachtig en vol Complex, krachtig en vol
Druivenras:  Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot
Land:  Frankrijk
Regio:  Bordeaux
Jaargang:  2007
92/100 Parker, 19/20 Wijnbeurs. 48% Cabernet Sauvignon, 43% Merlot en 9% Cabernet Franc. Zoals vaak in dezelfde stijl als Haut-Brion, maar zoals altijd meer kracht, korrel en massa. Met framboos, bosbes, havana’s, geroosterde koffiebonen en het mooiste nieuwe eiken. Opvallend veel luxueus cederhout - wat dik erbovenop, maar dat smelt wel weg op fles. Ziltig, hartig en samengebald slot met een vleug espresso. Dit jaar ging slechts 36% van de productie in de Grand Vin. Volgens Robert Parker “a candidate for wine of the vintage”. 18 maanden grijpt op 80% nieuwe eiken vaten. Tijdens de oogst werd een ploeg van 200 man ingezet – de omvangrijkste ooit ! - om het fruit te sorteren, zodat er alleen perfect rijpe druiven zijn gebruikt. Nu mooi op dronk, oplegbaar tot 2025.
Artikel nr.:
W260705.D12
Smaakprofiel:
Rood: Complex, krachtig en vol
Classificatie:
Grand Cru
Kleur/Soort:
Rood
Houtrijping:
18 maanden
Alcoholpercentage:
12,50%
Allergenen:
Bevat sulfieten
Serveertip:
lamsbout, stevige kazen, rood vlees
Serveertemperatuur:
16-18°C
Afsluiting:
Kurk
Op dronk van:
2015
Op dronk tot:
2025
Plaatst u de eerste review?
Achtergrond

Château La Mission-Haut Brion Cru Classé Pessac-Leognan Bordeaux Frankrijk

Huidge Marktwaarde

Huidige marktwaarde in Bordeaux ¤ 310, vastgesteld op 1 januari 2016.

Château La Mission-Haut-Brion


De geschiedenis van Château La Mission-Haut-Brion mag dan niet even ver teruggaan als die van Ch.Haut-Brion, toch is het elk jaar weer een strijd om wie de mooiste wijn uit de Graves maakt.

Beide chateaus zijn sinds 1983 in handen van de Amerikaanse Dillon familie. Sinds de overname zijn er grote investeringen gedaan bij La Mission, waaronder de bouw van een nieuwe cuvier in 1987 en recentelijk een geheel nieuwe chai. De wijnen van beide huizen worden door hetzelfde team gemaakt, wat opmerkelijk is gezien het grote stijlverschil. Één van de redenen hiervoor is dat 29 hectare wijngaarden van La Mission op een plateau liggen, waar de grond meer klei bevat. Hierdoor is het ook mogelijk geweest om een hogere dichtheid van de stokken aan te planten, namelijk 10.000/ha tegenover 8.000/ha.

Uiteindelijk resulteert dit in een wijn waar kracht en concentratie centraal staan, tegenover de op elegantie gebouwde wijnen van Haut-Brion. Hoewel er een relatief groot aandeel Merlot in de blend zit, gemiddeld rond de 55%, staat de wijn toch bekend om zijn stevige tanninestructuur en indrukwekkend bewaarpotentieel van 30-40 jaar. Door een rijping van 18 maanden op hout, waarvan minimaal 80% jaarlijks vernieuwd wordt, heeft de wijn na botteling wel enkele jaren nodig om op dronk te komen. La Mission staat bekend om haar opmerkelijke consistentie door de jaren heen, zelfs in mindere jaren produceren zij een uitzonderlijke wijn!

 

Rood: Complex, krachtig en vol
€ 310,00
Ledenprijs € 288,50 per fles
Direct leverbaar

100% Proefgarantie

De Wijnbeurs garandeert de kwaliteit van al haar wijnen. Mocht een wijn niet aan uw verwachting voldoen, dan krijgt u die zonder problemen vergoed. U kunt uw wijn laten vervangen of geld terug ontvangen.
Meer over proefgarantie...

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag of is er iets niet duidelijk? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Hier vindt u alles over ruilen & retouren, wijn leveren, lidmaatschappen en nog veel meer.

Naar veelgestelde vragen...

de Wijnbeurs

De online wijnwinkel waar u al jaren eenvoudig kunt wijn bestellen. Met ruim 40 jaar ervaring en ruim 40.000 trouwe leden, de nummer 1 voor al uw wijnwensen.

Meer over de Wijnbeurs...

Bel direct de klantendienst

Google+