Welkom wijnliefhebber!
  • Meer ...Minder ...
  • Meer ...Minder ...

Aanmelden Nieuwsbrief

Al 70.000 mensen gingen u voor!

Klantbeoordelingen

Port & Dessertwijn

Port & Dessertwijn

Nog even een toetje of lekker natafelen? Maak uw diner compleet met een glaasje kwaliteit Port of een zuivere dessertwijn.
» Lees meer

Port & Dessertwijn

Port & Dessertwijn

Nog even een toetje of lekker natafelen? Maak uw diner compleet met een glaasje kwaliteit Port of een zuivere dessertwijn.
» Lees meer

Port & Dessertwijn

Port & Dessertwijn

Nog even een toetje of lekker natafelen? Maak uw diner compleet met een glaasje kwaliteit Port of een zuivere dessertwijn.
» Lees meer

Dit is wel een heel speciaal pakket! Gevuld met de heerlijk dessertwijn Sauternes die breed en rijk van smaak is met stroperige honing, abrikoos, ananas en mango. Behalve deze Sauternes ontvangt u ook nog een La Pauline 1er Tirage magnum én twee kristallen champagneglazen. Perfect voor een...
Van € 56,90 aan € 36,95
Direct leverbaar
Ledenprijs € 35,95 per doos
Geniet van een prachtglas Late Bottled Vintage Port van Prime's! Deze Port is te beschrijven als krachtig met een rijk vintage karakter en een volle smaak. In combinatie met zoetweelde en kirsch zorgt dit voor een goede balans. De wijn was dan ook de TIP in de Wijnkoers door zijn uitstekende...
Smaakprofiel Rood: Complex, krachtig en vol Complex, krachtig en vol
Van € 14,99 aan € 10,49
Direct leverbaar
Ledenprijs € 9,99 per fles
'Breed, rijk en complex zoetig van smaak met diepgang en lengte', zo kan deze heerlijke dessertwijn het beste omschreven worden. De stroperige honing, abrikoos, ananas en manga krijgen tegenspel van frisse zuren. Gemaakt van druiven van het enige perceel in Sauternes wat op een eiland ligt. Deze...
Smaakprofiel Zoet: Honing, nectar en zoetig fruit Honing, nectar en zoetig fruit
€ 14,95
Direct leverbaar
Ledenprijs € 14,45 per fles
De Emilio Hidalgo is een verleidelijk lekkere en adembenemend lange PX sherry. Troeft op zoet-rijkdom en lengte menig Vintage port af. Deze PX Sherry is uiterst complex en ondersteund door fijne zuren waardoor alle luxe nuances goed tot uiting komen. Heerlijk bij een kaasplank of chocoladedessert,...
Smaakprofiel Zoet: Honing, nectar en zoetig fruit Honing, nectar en zoetig fruit
€ 15,95
Direct leverbaar
Ledenprijs € 15,45 per fles
Alsof je een hap neemt uit een tros vers geplukte zoete druiven, zo smaakt deze mousserende dessertwijn van de topproducent Fratelli. De wijn uit Italië is rijk, volsappig en friszoet van smaak met honing, perzik, abrikoos, meloen en nectarine. Perfect bij fruitdesserts of sorbetijs.
Smaakprofiel Zoet: Honing, nectar en zoetig fruit Honing, nectar en zoetig fruit
€ 9,99
Direct leverbaar
Ledenprijs € 9,49 per fles
Deze voortreffelijke Port is krachtig, rijk en geconcentreerd van smaak met ladingen zoete kersen, cassis, bessen en chocolade. Door zijn mooie fraîcheur is deze Port uiterst genuanceerd en lang. Een grote Vintage die in de Wijnkoers als nr. 1 werd benoemd van de Vintage Ports en maar liefst 19...
Smaakprofiel Rood: Complex, krachtig en vol Complex, krachtig en vol
€ 37,00
Direct leverbaar
Ledenprijs € 36,50 per fles
Bekijk alle Port- en dessertwijn
De Wijnbeurs heeft exclusief voor u de mooiste Port- en dessertwijn geselecteerd.
Port- en dessertwijn online

Port- en dessertwijn

Zoete diep donkerrode port die opkan tegen het krachtige, scherpe en zoute van een stuk blauwgeaderde Stiltonkaas. Een honingkleurige Sauternes met ganzenleverterrine met rozijnenbrioche en uienconfituur. Een Vintage Port waarvan zijn tannines spelen met de bittere smaak van pure chocolade. Het is duidelijk, port- en dessertwijnen horen bij eten. Er zijn talloze combinaties mogelijk waarbij de gekozen wijn de smaak van eten kan versterken en het gerecht zo nog lekkerder maakt.


Meer over port- en dessertwijn

Met versterkte wijnen worden wijnen met meer suikers, alcohol en aroma’s bedoeld. De bereiding van deze ‘gemuteerde’ wijnen heeft als kenmerk de toevoeging van alcohol tijdens het gistproces.


Port

Port is afkomstig uit de Douro-vallei in Portugal, waar het ontstond aan het eind van de 17e eeuw. Toen kregen de Engelsen door hun regering een handelsverbod met Frankrijk opgelegd. Dat betekende echter dat ze de krachtige Bordeauxwijnen waar ze zo gek op waren, ook niet mochten importeren. Dus gingen zij op zoek naar alternatieven bij bondgenoot Portugal. De wijnen die daar geproduceerd werden, waren zo stevig, stroef en droog dat ze niet bij hen in de smaak vielen. Dus kwamen de Portugezen op het idee wat zoets in de wijn te behouden door er halverwege het gistingsproces wijnalcohol aan toe te voegen. Hierdoor stopte de gisting en bleven er suikers achter in de wijn. Zo ontstond port. Tot op de dag van vandaag wordt er veel port gemaakt in de Douro-vallei. Bij de meest prestigieuze wijnbedrijven, waar de beste port vandaan komt, worden de druiven nog op traditionele wijze gekneusd. Met de voet! Door de zachte voetzolen worden de druivenpitten niet geplet en wordt een bittere tanninesmaak voorkomen. Vervolgens gaan de gekneusde druiven in de gistkuip. Als er een alcoholpercentage van ongeveer 9 % bereikt is, wordt er brandewijn toegevoegd waarna het alcoholgehalte ongeveer 20 % wordt. Met deze toevoeging ontstaat port. Portwijnen worden vaak gerijpt op eikenhouten vaten.


Dessertwijnen

Ook zoete witte dessertwijnen zijn zoet omdat een deel van de suikers in de wijn niet vergist is. Zoete witte wijnen kunnen op vele verschillende manieren gemaakt worden en het resultaat kan uiteenlopen van licht tot mierzoet. De druiven die voor dessertwijnen gebruikt worden, zijn vaak geconcentreerd en bevatten onnatuurlijk veel suiker. Soms komt dat door aantasting door de schimmel Botrytis, die kleine gaatjes in de schil maakt om van de suikers te snoepen. Door de gaatjes kan echter ook water ontsnappen, waardoor de suiker zich ophoopt. De wijnen die van deze gebotrytiseerde druiven gemaakt worden, krijgen vaak een amberkleur en aroma’s van honing en gedroogde abrikozen. Een bijzondere zoete witte wijn is ijswijn, vooral bekend als Duitse Eiswein. Eiswein is zeer zoet en zuurrijk en heeft een uiterst volle, bijna sorbetachtige smaak. Het produceren van Eiswein is lastig. De druiven moeten extra rijp zijn, waarna zij vervolgens bij minstens -7 °C worden geoogst en daarna direct geperst. Dit kan echter alleen als de weersomstandigheden in de zomer zo gunstig waren dat de druiven extra rijp zijn én het vervolgens koud genoeg wordt om te kunnen oogsten. Deze risico’s maken de wijnen zeer zeldzaam. 

100% Proefgarantie

De Wijnbeurs garandeert de kwaliteit van al haar wijnen. Mocht een wijn niet aan uw verwachting voldoen, dan krijgt u die zonder problemen vergoed. U kunt uw wijn laten vervangen of geld terug ontvangen.
Meer over proefgarantie...

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag of is er iets niet duidelijk? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Hier vindt u alles over ruilen & retouren, wijn leveren, lidmaatschappen en nog veel meer.

Naar veelgestelde vragen...

de Wijnbeurs

De online wijnwinkel waar u al jaren eenvoudig kunt wijn bestellen. Met ruim 40 jaar ervaring en ruim 40.000 trouwe leden, de nummer 1 voor al uw wijnwensen.

Meer over de Wijnbeurs...

Bel direct de klantendienst

Google+