Welkom wijnliefhebber!

Aanmelden Nieuwsbrief

Al 70.000 mensen gingen u voor!

Klantbeoordelingen

Bekijk alle wijn uit Navarra en Rioja
De Wijnbeurs heeft exclusief voor u de mooiste wijn uit Navarra en Rioja geselecteerd.
Wijn uit Rioja en Navarra
Wijn uit Navarra en Rioja online

Wijn uit Navarra en Rioja

Rioja is wellicht de beroemdste wijnstreek van Spanje. En ook Navarra is bekend onder liefhebbers van Spaanse wijn. In deze Noord-Spaanse wijnstreken worden voornamelijk krachtige rode wijnen geproduceerd die lang rijpen en een hoog bewaarpotentieel hebben, maar ook de witte wijnen zijn niet te versmaden door hun kracht en robuustheid.


Meer over wijn uit Navarra

In Navarra werden ooit vooral rosť-wijnen van de Garnacha-druif geproduceerd. Helaas waren deze rosťs niet altijd van even goede kwaliteit; ze oxideerden snel en vielen niet in de smaak bij de moderne wijndrinker. Dus besloten de wijnhuizen een andere weg in te slaan door rode wijnen te gaan produceren. Een goede keuze, want het klimaat en de bodems van Navarra lenen zich uitstekend voor de productie van rode wijn. In de streek worden nu druivensoorten als Garnacha, Cabernet Sauvignon en Merlot ingezet om rode kwaliteitswijnen te maken met intense kleuren en indrukwekkende aroma’s. Ook wordt er nog steeds rosť (licht, pittig fris) en witte wijn (kruidig, fris en iets ruig) geproduceerd.


Kwaliteitswijnen uit Rioja

Rioja heeft haar bekendheid te danken aan de gerenommeerde, vooral rode, wijnen die er gemaakt worden. De naam Rioja komt van het kleine riviertje de Rio Oja die door het gebied stroomt. De meest gebruikte rode wijndruiven zijn de Tempranillo, Grenache Noir, Graciano en Mazuelo. De witte wijnen in deze regio worden gemaakt van Grenache Blanc, Viura en Malvasia. Rioja-wijnen zijn vaak op eiken gerijpt en hebben een kenmerkende geur en smaak. De rode wijnen bevatten veelal tonen van vanille, specerijen en fruit. De smaak wordt gekenmerkt door structuur en pit. Zodra de wijn langer gerijpt is, ontwikkelt zich bovendien karamel en een toets cederhout. De witte wijnen zijn helder van kleur en qua geur overheerst wit fruit (peer en perzik), in de mond zijn de wijnen diep en vet. De wijnen uit Rioja moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen. De Rioja – zonder andere vermelding – moet altijd in ieder geval een paar maanden op eikenhout gerijpt zijn. De Rioja Crianza minstens 2 jaar, waarvan een jaar op eiken. De Rioja Reserva minstens 3 jaar, waarvan een jaar op eikenhouten fust. De Rioja Gran Reserva rijpt het langst, minstens 2 jaar op eikenhouten fust en daarna minstens 3 jaar op fles.

100% Proefgarantie

De Wijnbeurs garandeert de kwaliteit van al haar wijnen. Mocht een wijn niet aan uw verwachting voldoen, dan krijgt u die zonder problemen vergoed. U kunt uw wijn laten vervangen of geld terug ontvangen.
Meer over proefgarantie...

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag of is er iets niet duidelijk? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Hier vindt u alles over ruilen & retouren, wijn leveren, lidmaatschappen en nog veel meer.

Naar veelgestelde vragen...

de Wijnbeurs

De online wijnwinkel waar u al jaren eenvoudig kunt wijn bestellen. Met ruim 40 jaar ervaring en ruim 40.000 trouwe leden, de nummer 1 voor al uw wijnwensen.

Meer over de Wijnbeurs...

Bel direct de klantendienst

Google+