Welkom wijnliefhebber!

Aanmelden Nieuwsbrief

Al 70.000 mensen gingen u voor!

Klantbeoordelingen

Veelgestelde vragen Vatencollectief

 

Wat is het Vatencollectief?

Met het Vatencollectief biedt de Wijnbeurs al 32 jaar lang onze klanten, de kans op ‘Grand Cru’ kwaliteitswijnen aan een uitzonderlijk lage prijs. En met veel succes. Jaarlijks worden hiervoor de meest veelbelovende wijnen van de oogst geselecteerd om op een (gedeeltelijk) nieuw eiken vat uit te groeien tot Grand Cru kwaliteitswijn. De wijnen worden van dezelfde druivensoorten gemaakt en op dezelfde soort vaten gerijpt als de beroemde Grands Crus, maar zijn afkomstig uit andere gebieden. Zo krijgt u een wijn die dezelfde opvoeding heeft gehad als een Grand Cru, maar dan aan slechts een fractie van de prijs.
 

Hoe werkt het Vatencollectief?

1. Kies één of meer van de Grand Cru wijnmodellen
U zit dan nog nergens aan vast; u beslist pas later of u de wijn definitief afneemt.

2. Geef aan in hoeveel dozen u geïnteresseerd bent
Hoe groter het deel van het vat dat straks in flessen naar u toe komt, hoe hoger uw vatkorting. Uw vatkorting wordt bepaald door het totaal aantal dozen dat u bestelt. U kunt hier een voorbeeld van vatkorting inzien.

3. Beslis pas na de selectie van de wijnen of u tot koop overgaat
De Wijnbeurs zoekt voor u de meest veelbelovende wijn per model, waarna u in juni alle details over de winnende wijnen en hun prijzen ontvangt. Pas dan besluit u of u wel of niet tot definitieve aankoop overgaat.

4. Levering wijnen
Alle rode wijnen van de oogst worden ongeveer een jaar na bekenmaking van de winnende modellen geleverd. Deze levering gebeurt pas een jaar later, vanwege de vatrijping van 12 maanden. De levering van het witte Grand Cru model geschiedt al in september van het jaar van inschrijving. Dit model heeft namelijk een vatrijping van 3 maanden, waardoor de wijn sneller bij u geleverd kan worden.

5. Alle wijnen worden gratis bij u geleverd.
 

Wanneer weet ik welke wijnen zijn geselecteerd?

De Wijnbeurs zoekt voor u de meest veelbelovende wijn per model, waarna u in juni alle details over de winnende wijnen en hun prijzen ontvangt. Pas dan besluit u of u wel of niet tot aankoop overgaat.

 

Kan ik mijn reservering later nog aanpassen en hoe?

Ja, dit kan altijd. Wanneer u in juni de definitieve details ontvangt over de wijnen en prijzen kunt u uw reservering nog aanpassen. Neem hierover contact op met de Klantenservice.

 

Wanneer krijg ik de wijnen geleverd?

De Chardonnay (Model Grand Vin de Meursault) wordt geleverd vanaf eind september. De rode Franse en Italiaanse wijnen worden ruim een jaar na uw inschrijvingsperiode bij u geleverd. Een goede Grand Cru kwaliteitswijn behoeft geduld en rijping, deze rijping duurt 12 maanden.

 

Kan ik voor de hoogste vatkorting ook verschillende modellen combineren?

Ja, dat kan. Bijvoorbeeld: Meneer Haverkamp bestelt samen met een vriend 6 dozen: 2 dozen Model ‘Grand Cru Saint Émilion/Pomerol 1 doos Model ‘Super Tuscan’ 3 dozen Model ‘Meursault’.  In totaal is dat een ¼ vat. Zijn vatkorting wordt dan: ¤ 48,-. 

 

Waarom komen de modellen ‘Grand Cru Medoc’ en ‘Grand Cru Saint-Émilion/Pomerol niet uit Bordeaux?

Het kan zijn dat Bordeaux een uiterst lastig jaar heeft gekend, door voorjaarshagel en een te late zomer. Met een kleine wisselvallige oogst tot gevolg. Hierdoor is kiest ons proefpanel er voor om een mooie Cabernet en Merlot te zoeken in een gebied waar het weer wel goed was en de druiven optimaal rijp zijn geworden.  
Hoe werkt het Vatencollectief?

 

100% Proefgarantie

De Wijnbeurs garandeert de kwaliteit van al haar wijnen. Mocht een wijn niet aan uw verwachting voldoen, dan krijgt u die zonder problemen vergoed. U kunt uw wijn laten vervangen of geld terug ontvangen.
Meer over proefgarantie...

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag of is er iets niet duidelijk? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Hier vindt u alles over ruilen & retouren, wijn leveren, lidmaatschappen en nog veel meer.

Naar veelgestelde vragen...

de Wijnbeurs

De online wijnwinkel waar u al jaren eenvoudig kunt wijn bestellen. Met ruim 40 jaar ervaring en ruim 40.000 trouwe leden, de nummer 1 voor al uw wijnwensen.

Meer over de Wijnbeurs...

Bel direct de klantendienst

Google+