Welkom wijnliefhebber!

Aanmelden Nieuwsbrief

Al 70.000 mensen gingen u voor!

Klantbeoordelingen

 

Bekijk alle Prosecco wijnen
De Wijnbeurs heeft exclusief voor u de mooiste Prosecco wijnen geselecteerd.
Prosecco online
Prosecco wijn online

Prosecco

Prosecco is een mousserende wijn uit ItaliŽ. Vaak afkomstig uit het gebied Veneto en Friuli in Noord-Oost ItaliŽ. Prosecco is de populaire benaming van de druif, die eigenlijk de Glera druif is. Het is een witte druivensoort. Van Prosecco druiven wordt ook stille wijn gemaakt, maar meestal is de druif de basis van mousserende wijnen.
 

DOCG en DOC

Prosecco uit  Conegliano Valdobbiadene heeft het predicaat DOCG. Deze 'heuvels' liggen in de provincie Treviso en bestaan uit ongeveer 16 gemeentes. Daar wordt kwalitatief de beste Prosecco gemaakt. Het gebied dat DOC Prosecco mag maken, is groter. Dit is de rest van de regio Veneto en Friuli. Deze gemeentes liggen rondom Conegliano Valdobbiadene.

Op de fles mag alleen DOCG staan als er minimaal 85% Prosecco druiven (Glera druiven) in zitten. De rest moet bestaan uit lokale witte druiven rassen. Ook zijn er nog regels over maximale productie en dat de botteling alleen mag plaatsvinden in de provincie Treviso. De wijnboeren die DOC Prosecco maken zijn aan minder strikte regels gebonden. Prosecco is sinds 2009 beschermd door de wet en mag daaroor alleen nog afkomstig zijn uit de regio Veneto en Friuli.
 

Frizzante en Spumante

Het verschil tussen frizzante en spumante is dat frizzante licht mousserend is door een korter gistingsproces . Soms is er aan de frizzante koolzuur toegevoegd. Spumante heeft een tweede gisting op de fles gehad. Deze wijn heeft ook een stevigere kurk nodig dan de frizzante omdat de druk hoger is. Op een Prosecco fles wordt vaak brut, extra dry en dry aangegeven. Brut bevat de minste restsuikers en dry de meeste. Hoewel het onlogisch klinkt, betekent dit dat dry dus het zoetst is. Jaarlijks worden er 28 miljoen flessen Prosecco geproduceerd waarvan 7 miljoen frizzante en 20 miljoen spumante.

100% Proefgarantie

De Wijnbeurs garandeert de kwaliteit van al haar wijnen. Mocht een wijn niet aan uw verwachting voldoen, dan krijgt u die zonder problemen vergoed. U kunt uw wijn laten vervangen of geld terug ontvangen.
Meer over proefgarantie...

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag of is er iets niet duidelijk? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Hier vindt u alles over ruilen & retouren, wijn leveren, lidmaatschappen en nog veel meer.

Naar veelgestelde vragen...

de Wijnbeurs

De online wijnwinkel waar u al jaren eenvoudig kunt wijn bestellen. Met ruim 40 jaar ervaring en ruim 40.000 trouwe leden, de nummer 1 voor al uw wijnwensen.

Meer over de Wijnbeurs...

Bel direct de klantendienst

Google+