Welkom wijnliefhebber!

Aanmelden Nieuwsbrief

Al 70.000 mensen gingen u voor!

Klantbeoordelingen

Het Proefpanel van de Wijnbeurs

 
Over smaak valt niet te twisten, maar over kwaliteit des te meer. Daarom wordt bij de Wijnbeurs uw wijn geselecteerd door het ervaren proefpanel. Dit  panel dat bestaat uit 4 vaste wijnexperts, proeft jaarlijks heel wat af. Gezamenlijk proeven ze meer dan 2000 wijnen per jaar. En dat allemaal om per sessie de beste en meest koopwaardige wijnen voor u te ontdekken en er voor u uit te halen.

Het vaste proefpanel is goed voor meer dan 100 jaar proefervaring en bestaat uit Jim James, Franz Lampe, Tineke Janssen en Paul van Boxstael. Naast dit vaste panel zijn er vaak gastproevers en wordt er regelmatig gechecked op smaak door Premium leden die daar voor worden uitgenodigd.


Even voorstellen aan het proefpanel:

   

Functie: directeur Wijnbeurs België en Jurylid van het Concours Mondial de Bruxelles met 37 jaar proefervaring
Aantal wijnen geproefd in zijn leven:  53.000
Favoriete wijn:  “In wit Chassagne Montrachet Les Chaumées 1er cru « Clos de la Truffière » van Michel Niellon. Liefst in niet te rijpe jaren zodat het frisse maar zachte zuur de typiciteit van BGG bewaart. In rood Griottes Chambertin van Claude Dugat. Maakt niet uit in welk jaar.”
Ervaring opgedaan: “Dit is in golven gebeurd. Eerst gewoon thuis, elk weekend een 5-tal wijnen naast elkaar intensief bestudeerd. Vervolgens deelgenomen aan 3 wijnclubs van uiteenlopende prijs- kwaliteitscategorieën. Daarna was er een periode met vele wijnreizen waaronder het meer technisch proeven in diverse wijnkelders in Bourgogne met oenoloog Christophe Pippo. Tenslotte natuurlijk alle uitgebreide vergelijkende proeverijen bij de Wijnbeurs.”
Wijnmotto:  “Mijn eerste kennismaking met wijn was in mijn legerdienst met een glas Rosé d’Anjou (echt waar!). Toen ik het leger verliet had de microbe me al helemaal te pakken. Gepassioneerd met een niet aflatende honger naar wijnkennis. Het gelukkige gevoel als ik jonge mensen zie genieten van een fris glas wit. De passie om telkens nieuwe zaken te ontdekken. Het sublieme genot als een wijn aan mijn verwachting beantwoordt…de neus meteen in het glas, de eerste slok, het eerste glas is daarbij veruit het belangrijkste. De sensatie van een juiste wijnkeuze bij een gerecht. En vooral, wijn is cultuur, en soms ook kunst.”

 
 

Functie: Vinoloog, wijndirecteur van de Wijnbeurs met 36 jaar proefervaring
Aantal wijnen geproefd in zijn leven: 72.000
Favoriete wijn:  “Château Talbot uit een goed jaar. Met Clos Fourtet op een eervolle 2e plek en Lynch Bages op 3. Grote Bordeaux dus.”
Ervaring opgedaan: “Tijdens de vele wijnreizen van Frankrijk tot Australië en van Italië tot Californië heb ik in de afgelopen 35 jaar honderden kelders bezocht en de ontelbare wijnen terplekke geproefd. Maar de meeste wijnen heb ik in de proefkamers van de Wijnbeurs. Van onze ‘wijnbalie’ in de dubbeldekswoonboot in 1979, via onze proefkamers in Muiden, Nigtevecht en Weesp tot aan onze huidige gloednieuwe proefkamer na onze laatste verhuizing naar Hilversum. Met ook hier weer de speciale ‘flessenkasten met rolluikjes’ om in totaal zo’n 100 proefflessen achter te kunnen verstoppen. Zodat er altijd weer volledig BLIND kan worden geproefd. Want dat is nog steeds de enige manier om wijn goed te beoordelen. “
Wijnmotto: “Wijn is werk en bier is plezier. Maar het is wel ENORM LEUK werk en je raakt nooit uit ‘gewerkt’. Want ik wil altijd élke wijn proeven, waar ik ook maar een fles zie open gaan. Een verslaving. Eigenlijk een beetje zielig dus. Maar telkens ben ik weer apetrots als we een super lekkere wijn heb gevonden waar voor weinig geld veel mensen blij mee kunnen maken.”

 
 
   

Functie: Vinoloog met 15 jaar inkoop- en proefervaring voor horeca en detailhandel
Aantal wijnen geproefd in haar leven: 35.000
Favoriete wijn:  “Grange 95 met kerst met familie Janssen. Net nadat mijn moeder was overleden. Tja…, wijn is ook emotie hoor. Verder heb ik al jaren Tour de By in huis van Colaris (hiervan heb ik voor mijn dochters ook de Magnums in huis van hun geboortejaren). En drink ik nu de 2001-2000 Barolo’s van diverse huizen die ik tijdens een fantastische privéreis in de Barolo streek heb aangekocht, jaren terug.”
Ervaring opgedaan:  “Tijdens mijn eerste inkoop-verkoop job voor wijn uit Zuid Afrika, daar begon het spel met het maken van de perfecte blend uit 80 verschillende cuves ter plaatse (Bijv Swartland en Welmoed die bij Albert Heijn worden verkocht). Daarnaast heb ik 7 jaar in het proefpanel van Perswijn van Ronald de Groot gezeten, op dinsdag avond in zijn kelder in Amsterdam, altijd 24 flessen van 1 druif of streek blind, met andere professionals uit de wijnwereld. En in de proefkamer in Weesp en nu Hilversum van de wijnbeurs.”
Wijnmotto:  “Wijn is voor mij “back to basics”, gebruik van onze smaak, reuk, tast en zicht zintuigen. Elke keer een ontdekking, elke keer een beleving, elke keer basis genot. Wijn maakt voor mij deel uit van mijn ying-yang balans.”

 
 

Functie: Accountmanager Wijnbeurs met 13 jaar proefervaring
Aantal wijnen geproefd in zijn leven:  10.000
Favoriete wijn:  “1961 Chateaux Pichon-Longueville Comtesse de Lalande, ooit gekocht door mijn opa voor 25 gulden, dit jaar gedronken op de 93e verjaardag van mijn oma. Was nog heel vitaal, bijzondere wijn.”
Ervaring opgedaan:  “De meeste ervaring heb ik opgedaan tijdens selectieproeverijen bij de Wijnbeurs onder de bezielende leiding van Franz. Zeer leerzaam was het proeven van de primeurwijnen in 2011 in Bordeaux (oogst 2010). Daarnaast heb ik zelf voor mijn WSET-advanced-opleiding veel beurzen bezocht, waar je meestal honderden wijnen kan proeven, en natuurlijk zelf intensief ‘geoefend’, ook buiten werktijd zoals het een ambitieus wijnman betaamt. En natuurlijk de onvermijdelijke bezoekjes aan producenten tijdens vakanties, met name Vouvray, Montlouis, Chinon en Bourgeuil.”
Wijnmotto:  “Wijn is voor mij een hoogtepunt van cultuur, in de beste gevallen zelfs kunst. Wijn verrijkt voor mij m’n leven; het proeven van een wijn blijft een spannende gebeurtenis, en roept altijd emotie op. Ik vind het prachtig hoe de mens door (soms zelfs eeuwenlang) te investeren in het cultiveren van een wijngaard, zo’n fantastisch product kan voortbrengen. Een dag geen goede wijn gedronken is een dag niet geleefd.”

 

100% Proefgarantie

De Wijnbeurs garandeert de kwaliteit van al haar wijnen. Mocht een wijn niet aan uw verwachting voldoen, dan krijgt u die zonder problemen vergoed. U kunt uw wijn laten vervangen of geld terug ontvangen.
Meer over proefgarantie...

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag of is er iets niet duidelijk? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Hier vindt u alles over ruilen & retouren, wijn leveren, lidmaatschappen en nog veel meer.

Naar veelgestelde vragen...

de Wijnbeurs

De online wijnwinkel waar u al jaren eenvoudig kunt wijn bestellen. Met ruim 40 jaar ervaring en ruim 40.000 trouwe leden, de nummer 1 voor al uw wijnwensen.

Meer over de Wijnbeurs...

Bel direct de klantendienst

Google+